Leder

Vredens magt har vist sig stærk i Italien, hvor regeringen er stadig mere populær

Italiens regering kører på ufortyndet raseri og en ’os mod dem’-retorik. Det har gjort den voldsomt populær, men vil ikke være en gangbar strategi til at løse landets dybtliggende problemer
Især indenrigsminister og leder af partiet Lega, Matteo Salvini.

Især indenrigsminister og leder af partiet Lega, Matteo Salvini.

Simone Arveda

25. august 2018

Med vrede, foragt og fortørnelse skal land styres. Det lader til at være ledetråden for den nu tre måneder gamle italienske regering. Især indenrigsminister og leder af partiet Lega, Matteo Salvini, lader til dagligt at fylde ufortyndet raseri på sin forbrændingsmotor.

Det er os mod dem, tordner han på Facebook, Twitter og på pladser i alle hjørner af landet. Det er os italienere mod indvandrerne. Os kristne mod muslimerne. Vores Italien og vores hedengangne lira mod EU og euroen.

Og efter tragedien i Genova i sidste uge, hvor 43 personer blev dræbt, da Morandi-broen kollapsede, blev det til os mod Autostrade per l’Italia, det private selskab, som drev broen og desuden store dele af Italiens motorvejsnet.

Det er endnu langt fra afgjort, om det var broens design, manglende vedligehold eller en kombination, som var skyld i ulykken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Morten Lind, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Vredens magt er stærk fordi vredens magt er sandhedens magt. I en globaliseret verden, må man erkende at det ikke længere er folket, der har magten. Det er derfor vreden stadigvæk eksisterer, derfor den stadig får ilt fra folket. Fordi venstrefløjen blev til establissementet, til det bedre borgerskab, til dydsmønstre. Folket stod tilbage uden fortalere, uden allierede, og viste man sig vred over at miste job til løndumpende østeuropæere, er man nationalist. Viser man sig kritisk overfor masseindvandring, fordi man tilfældigvis vil være dem der kommer til at bo i samme nabolag som mange af alle dem, der skal integreres.... så udråbes man til racist af dem, der bor i deres villaer langt væk fra både flygtninge, udkantskommuner, og offentlig beboelse.

Morten Lind, Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Houmøller, Henrik Peter Bentzen, Espen Bøgh, Anne Mette Jørgensen, June Pedersen, Stig Bøg, Martin Lund, Mikkel Espersen, Torben K L Jensen, Michael Hullevad, Egon Stich og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Italien er ikke alene der giver udtryk for vrede og syg at der andre i huset; der skal kun være os og kun os. Der er andre der begyndte den melodi før, og nu er mange europeiske folkeslag har de ondt at der er andre der kikker på. Overført til mellemøsten bliver det til gift og krig men for Europa er det desværre som en natur katastrofe.

For jeg kender ikke et sted i verden så fredeligt som Mellemøsten. For det kan nemt forklares rationelt og enkelt. Til gengæld er den europeiske drama gentager sig mange steder uden ende, "dem og os".

Torben K L Jensen

Vredens magt er folkets magt derfor kaldes det populisme af magtens elite.
Den dummeste måde at løse de problemer befolkningen har - med rette.

"Vredens magt er stærk fordi vredens magt er sandhedens magt." Det er at skamride begrebet "sandhed". At der er racisme forbundet med denne "vrede", er derimod uomtvisteligt og bør ikke overraske. Når Bjørn Pedersen således prøver at italesætte den ubesmittede, retfærdige vrede, forsøger han selv at definere denne "vredes" ophav som det pæne borgerskab.

Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Der hersker en kultur i EU, hvor man med hård hånd forlanger, at lande som, Italien, Spanien og grækenland tager hele byrden. Det er en skændsel og meget, meget usolidarisk. Så lav dog for pokker en regel om at fordele flygtninge til alle i den forening. Alt andet er en svinestreg. De 3 lande ligger nu engang hvor de ligger. Det har intet med ordentlighed at gøre, men er en super egoistisk metode over for lande der i forvejen er i knæ.
Gå også til Japan, som stort set ingen flygtninge tager, trods de er i knæ i forhold til befolkningstilvæksten.

Først kom BREXIT mod EU elitære politikere i deres elfenbenstårne, - med "deres på det tørre", såvel økonomisk som langt fra de fremmedes bosteder, med korruptionspenge taget direkte fra EU's kasser til eget forbrug uden afregning eller skat.

Nu står Italien på spring direkte imod EU's elitære politikere, og deres fisefornemme taler, om "EU bygger på dialog og ikke på trusler", - med slet skjult henvisning til den italienske afvisning af betaling til EU - fordi de står alene med migrant / flygtninge strømmen.

En komplet latterlig udmelding eftersom EU intet har ydet i forbindelse med migranterne / flygtningene, og vi ser det samme billede igen og igen fra EU's side, - det store administrative apparat kaldet FRONTEX, der skulle beskytte EU's ydre grænser efternedlæggelse af de indre grænser, blot er en administrativ enhed - der intet laver ligesom EUROPOL.

Begge er skabt for at familie og venner og bekendte kan få et fint job i EU administrationen, med fint kontor, stor skattefri løn og dertil en ganske ganske fin pension tillige, uden at skulle arbejde ligesom resten af EU befolkning!

Det er ikke så underligt at oprøret breder sig i hele Europa mod dette elitære politisk establishment i EU, - som kaldes "fredens projekt" men som politikerne har undergravet så meget at korthuset er ved at bryde sammen.

Hvorfor nu også EUROPOL i den historie, - jo.., fordi sidste gang vi skulle stemme, om rets forbeholdet ankom direktøren Rob Wainwright til Danmark, havde han 3 løgne med som han vildledte befolkningen med i deres forståelse af det rigtige i at stemme for deltagelse i rets forbeholdet i Danmark.

1:

Per Torbensen, Anne Mette Jørgensen, Carsten Svendsen, Bo Carlsen, Henrik Peter Bentzen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Vi forstætter her - for den blev ikke færdig.

1. - Bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet, med vægt lagt på rockerkriminaliteten i EU

Nu har vi ingen grænser i EU fordi de blev afskaffet, og man dannede FRONTEX for de sparede penge, - og hvad grænseoverskridende er der så i bekæmpelsen af rockerkriminaliteten - ingen.

2. - Terrorbekæmpelsen, Tja - EUROPOL havde på daværende tidspunkt små 400 emner i deres databaser kunne medierne berette på samme tid, og efter de lande der stemte for deltagelse i rets forbeholdet havde EUROPOL omkring 4.000 emner i deres databaser.

Kort tid efter kunne man læse i medierne, at Frankrig alene havde 15.000 emner i deres efterretningstjenester databaser.

I EU er vi omkring 500 mio. mennesker, så mon ikke tallene fra EUROPOL slet ikke dækker over det reelle antal mulige terrorister - så hvad hjælp er EUROPOL egentlig til, - ingen hjælp.

Det så vi også dengang Doskar Dukajev forsøgte sig i København med terror mod Jyllandsposten, men endte med at sprænge sig selv lidt i luften, - der gik mindre end 48 timer før man havde fået hjælp fra andre efterretningstjenester og var klar over hvem den etbenede gerningsmand reelt var.

3. - Her skulle kvinderne aktiveres for at stemme for rets forbeholdet, og historien lød på Pædofili bekæmpelse indenfor EU.

Kort efter blev såvel Norge som Danmark oplyst om der fandtes folk de skulle kigge nærmere på i forbindelse med pædofili, - men advarslen kom ikke fra EUROPOL, men derimod fra det amerikanske FBI.

Vi har ikke brug for disse papirorganisationer der ikke udfører noget arbejde, men drømmer sig til deres succes, og blot fortæller om disse drømmes herligheder, men glemmer at fortælle det ikke er sandheden - med drømmebilleder de selv har skabt og som de vil sole sig i som noget de har præsteret.

Det er begge organisationer der skal nedlægges så der kan spares penge, og grunden er der ikke laver noget af deres arbejde.

Der blev svindlet med CO2 kvoterne i sin tid for over 35 mia. EURO, - men EUROPOL har ikke brugt én dags arbejde på et genfinde så meget som en femogtyveøre, og det er næsten 10 år siden.

FRONTEX har ikke standset én eneste flygtning ved EU ydre grænser, men i stedet for siddet på hænderne i al den tid migranter og flygtning har passeret grænserne i hele EU - fra syd til nord.

- Her hjælper det ikkemed fiseformen tale fra en embedsmand i EU om dialog i stedet for trusler, men der mangler handling fra EU's side, for den fisefornemme tale stopper ikke flygtningestrømmen!

Claus Nielsen, Per Torbensen, Anne Mette Jørgensen, Carsten Svendsen, Kim Houmøller, Bo Carlsen, Henrik Peter Bentzen, Flemming Berger og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Vredens magt det var det der fik Saddam Hussein og Kaddafi til fald. Når det havde et problem sattede folkets vrede i værk. Det var typisk tredjeverdens Våben mod Supermagten. Det kunne ikke virke uden "hovedet". Det var hverken plan eller mål med. Europa følger i samme spor? Det tager lang tid før det går op for folk at i lever under den amerikansk Imperium. Trump har slægtskab, gennem sin datter, det er en let kompliceret) med Mellemøsten når det er bedst, Saddam og Kaddafi Lod sig manipulere af supermagten og troede ikke at de var farlige. De betalte for det. Med de nuverende leder, de fleste har sammenfallende politik eller interesse med supermagens USA. Jeg tror EU er ved at lave de samme fejl som Saddam og Kaddafi. Trump siger "Amerika first" og Eu gør som om det har ikke hørt. Og lave gengældelse mod USA, "angåenfde Straftold",. Men alle europeiske firmager følger USA og trækker sig fra Iran.. Der modsætnings interesser mellem dem "som Marx sagde det". Kristendommen har ikke noget at gøre her. Det gjorde heller ikke i fortiden.

Anne Mette Jørgensen

Vedr. terrorisme og nu vil jeg kun skrive om den danske terrortrussel.
I Ole Suhrs gade, kbh. K findes der en Jødisk synagoge, som er mindre og mere ortodoks end den i Krystalgade.
Efter de 2 dræbte, Krudttønden og Krystalgade, har der døgnovervågning i døgndrift. Først Politi og nu både politi og militær.
Gaden er fuldstændig åben for gående, cyklende og kørende. Ind imellem er der ikke fysisk uniformer med maskinpistoler tilstede. De sidder inde i bygningen og overvåger via kamera.
Jeg bor lige overfor, og jeg se uniformer og pistoler lige foran mine vinduer, da jeg bor lige overfor synagogen. Det påvirker mig negativt, dels fordi jeg ikke mener, at der forhindres et angreb med den politik. Hvis en hadefuld person virkelig vil ramme jøderne kan det sagtens lade sig gøre. Desuden er der ingen der passer på jøderne, når de går, kører eller cykler rundt om hjørnet.
Det er gakkelak og de penge kunne bruges bedre.
P.s jeg har intet mod jøder, og har været bedste veninde og ven med en jøde, dog ikke særlige ortodokse. I bedste fald er det symbolpolitik.