Leder

Italien og USA har den mest forskruede opfattelse af forholdene i deres egne lande

Italienerne har den mest forskruede opfattelse af forholdene i deres eget land, men overalt skyder folk konsekvent over målet, når de skal vurdere antallet af immigranter i deres samfund, og den byrde de udgør. Det har store konsekvenser, når politikere ikke modarbejder en forvrænget virkelighedsopfattelse, men i stedet skævvrider den endnu mere
To migranter på gaden i Rom. Italien er det land, der skyder overskruer mængden af migranter mest, når der spørges til, hvor mange landet har taget imod. 

To migranter på gaden i Rom. Italien er det land, der skyder overskruer mængden af migranter mest, når der spørges til, hvor mange landet har taget imod. 

Alessandro Bianchi

4. september 2018

Overskrifter i italienske aviser har været fyldt med selvpiskning den sidste uges tid. »Italien er det mest uvidende land i verden,« lød en af dem.

Det er reaktionen på undersøgelser, der lidet flatterende viser, at italienerne har den mest forskruede opfattelse af forholdene i deres eget land.

Den gennemsnitlige italiener tror, at arbejdsløsheden i Italien er 49 procent, mens det reelle tal er 12 procent. Flere end 80 procent tror, antallet af mord er steget siden 2000, mens det faktisk er faldet med 39 procent. De er overbevist om, at immigranter udgør en tredjedel af befolkningen, men i virkeligheden er der blot tale om syv procent. Det viser en undersøgelse foretaget af opinionsinstituttet Ipsos MORI.

Amerikanerne er næsten lige så forkert på den som italienerne.

Tallene svinger fra land til land, men konsekvent skyder folk over målet, når de skal vurdere antallet af immigranter i deres samfund. Samtidig undervurderer de immigranternes uddannelsesniveau og overdriver deres afhængighed af velfærd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Torben K L Jensen
  • Katrine Damm
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Torben K L Jensen, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Vi er nu også godt med på ignorant-vognen her i Dannevang, ved hjælp af visse politikeres og mediers populistiske medvirken..

Erling C Havn, David Zennaro, Mogens Holme, Torben K L Jensen, Steen Obel, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Ja, hvordan ser de danske tal svarende til de italienske, ud?

Erling C Havn, Mogens Holme, Hanne Ribens, Steen Obel, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar