Leder

Vi kan ikke genopbygge Syrien på den her måde

Efter syv års krig står Syrien over for en enorm opgave med at genopbygge landet. Men skal vi hjælpe til, hvis regimet bliver ved med at diktere, hvad det er, der skal genopbygges, og for hvem?
Det kræver markante indrømmelser fra det syriske styre, hvis vi skal hjælpe med genopbygningen af landet, skriver dagens lederskribent. 

Det kræver markante indrømmelser fra det syriske styre, hvis vi skal hjælpe med genopbygningen af landet, skriver dagens lederskribent. 

Sergei Grits

12. oktober 2018

Krig er politik ført videre med andre midler, sagde den preussiske militæranalytiker Clausewitz. Men nogle gange bliver krigen også videreført i freden med andre midler, og alt tyder på, at det er tilfældet i nutidens Syrien.

Uro vil hjemsøge Syrien i lang tid – den nordlige Idlib-provins er endnu ikke erobret, og status for de autonome kurdiske provinser er stadig uafklaret. Men man kan begynde at skimte en fremtid, hvor landet kan vende tilbage til en form for fred.

Det bliver næppe en forhandlet fred, ­ men snarere en af den slags aftaler, der indgås med en pistol for panden, dikteret af vinderen. Der kommer næppe forsoningskommissioner. Det syriske styre og dets russiske og iranske allierede har foreløbig ingen nåde vist mod dets slagne modstandere. I krigen har det syriske styres strategi været ikke at indgå kompromiser, men at demonstrere, at dissens er formålsløs ved at straffe den uforholdsmæssigt hårdt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Troels Ken Pedersen
Torben K L Jensen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er et brændende samvittighedspunkt at det er de vestlige regeringer der i det hele taget har startet disse krige på grund af territoriale oliebesiddelser.
Bush/Cheney doktrinen var at besætte Irak og Afghanistan, og dele olien med sig selv.

De stakkels soldater, der troede de kæmpede for deres land, er blevet behandlet herre-dårligt.
De lever fx ude i skoven, fordi de ikke kan udholde at forholde sig til Jobcentret eller andre aftaler.

Torben K L Jensen

Disse humanistiske overvejelser stinker langt væk af dobbeltmoral og hykleri for når man har sagt (A) skal man nødvendigvis også sige (B) - Hør lige her - først ødelægger man diktaturet med bomber og terror for så at hjælpe diktaturet til at fortsætte ved at holde befolkningen i live så hykleriet kan holde den dårlige samvittighed på afstand i en uendelighed. Lad Rusland,Iran,Saudi-arabien,Emiraterne og Tyrkiet løse Islams problemer - det er problemet "religionskrig" der kun kan løses regionalt og så kan de for fanden købe sig til hjælpen i resten af verden.

Torben K L Jensen

Selvfølgelig skal USA yde det største bidrag - det var dem der startede hele den krig der gled i olien.

Jan Skovgaard Jensen

Med vore flygtningepolitik er det nok blot en formsag for Assad at få EU til lommerne. Så er det vel op til os om vi vil have vores krigeriske politikere til at betale personligt....