Leder

Merkels CDU – nu næsten uden flygtningekrise

Merkel holdt sig demonstrativt væk, da CDU søndag og mandag gik i samtaleterapi om flygtningekrisen. Selv om formålet var åbenlyst, ser partimødet ud til at virke: Kronprinsesse Annegret Kramp-Karrenbauer renses på sin vej mod kanslersædet, mens flygtningekrisen og dommedagsprofetierne rykker på afstand
CDU’s nye generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer var klar i spyttet, da hun søndag indledte kristendemokraternes »værkstedssamtaler« med eksperter og partispidser om flygtningekrisen. Merkel glimrede derimod ved sit fravær.

CDU’s nye generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer var klar i spyttet, da hun søndag indledte kristendemokraternes »værkstedssamtaler« med eksperter og partispidser om flygtningekrisen. Merkel glimrede derimod ved sit fravær.

ANNEGRET HILSE

12. februar 2019

»Hvad har vi egentlig lært og ændret siden flygtningekrisen? Og er det nok til at forhindre, at sådan noget som i 2015 sker i fremtiden? For det er vores fælles, erklærede mål.«

CDU’s nye generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer – blandt venner kendt som AKK, blandt fjender som Mini-Merkel – var klar i spyttet, da hun søndag indledte kristendemokraternes »værkstedssamtaler« med eksperter og partispidser om flygtningekrisen. Merkel glimrede derimod ved sit fravær, selv om krisen siden 2015 har hængt som et damoklessværd over hende, den tyske regering og samarbejdet mellem CDU og CSU.

For AKK var partiterapien en balancegang mellem afstand til og agtelse for Merkel, så især AfD på højrefløjen ikke fik gratis skyts på hånden.

Indholdsmæssigt dansede debatten mellem »humanisme« og »hårdhed«. Partiets splittelse viste sig hurtigt i spændvidden fra kristne barmhjertighedsargumenter til argumenter mod den individuelle ret til asyl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Torben K L Jensen
Gert Romme og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

EU ansvarsfralæggelse, politiske udenomssnak og fortielse om voldsudøvelsen.

“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:
Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”

Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

“Opråb fra en nødhjælpsarbejder, der netop er vendt hjem fra Libyen: Jeg mødte en 20-årig kvinde, hvis spædbarn var blevet slået ihjel med kogende vand.

Grusomheden er ufattelig i Libyen. Jeg mødte mange mænd og kvinder, som er flygtet sammen med deres børn, der også har været udsat for overgreb, tortur og voldtægt. Imens vender vi det blinde øje til og taler om hjemsendelser.”

“Ifølge FN er over 15.000 mennesker i 2018 blevet sendt ‘TILBAGE’ til Libyen fra Middelhavet.

“Europa har forpligtet sig til at redde liv på Middelhavet og har et ansvar for at tage imod migranter og flygtninge.!”

“Retten til at søge asyl og ’non-refoulement-princippet’, som forbyder tilbagesendelse af personer til et land, hvor der er risiko for forfølgelse, tortur eller umenneskelig behandling, er nedfældet i EU-traktaterne.”

Link: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7026050/Jeg-mødte-en-20-årig-kvinde-hvis-spædbarn-var-blevet-slået-ihjel-med-kogende-vand

Egentlig er dette interne regerings-problem blevet blæst op af regeringspartiet, CSU. Og derfor er CSU ansvarlig for de dårlige valg-resultater for både CSU, CDU og SPD.

Og skal man lige rette noget i denne artikel, så er det, at Angela Merkel faktisk var blevet bedt om at holde sig væk fra mødet af AKK.