Leder

Med Bouteflikas magtafkald har hele Algeriets befolkning vundet en stor sejr

Algeriets 82-årige præsident, Abdelaziz Bouteflika, afstår i mandagens renonceringsbrev fra at genopstille. Det er grundlag for håb om reelle forandringer i Algeriets dysfunktionelle regeringssystem
Algeriske unge fejrede mandag nyheden om, at præsidenten, Abdelaziz Boutelika, afstår fra at genopstillen. 

Algeriske unge fejrede mandag nyheden om, at præsidenten, Abdelaziz Boutelika, afstår fra at genopstillen. 

Ryad Kramdi/Ritzau Scanpix

13. marts 2019

Algeriets 82-årige præsident, Abdelaziz Bouteflika, afstår fra at genopstille. Det sker efter tre ugers overvejende fredelige og værdige demonstrationer, hvor voldsudbrud – i kontrast til De Gule Vestes gadeaktioner i Frankrig – var sjældne undtagelser.

Hundredtusindvis af determinerede algeriere samledes om det fælles krav, at deres gamle og syge præsident ikke skulle regere i en ny periode. Med hans magtafkald har hele Algeriets befolkning vundet en stor sejr.

Den aldrende og af slagtilfælde lammede Bouteflika har regeret siden 1999, men ikke talt offentligt for sit folk siden 2013. For få dage siden lovede han, at han ikke ville sidde en kommende periode ud. Dermed ville demonstranterne, der trodsede et demonstrationsforbud fra 2001, ikke stille sig tilfreds.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Algerisk fredelige demonstrationer er gennemtænkt, først det har folket med sig, så de er flertallet, og så for ikke at give myndighederne påskud til at sætte hæren ind.. Man ved aldrig hvordan tingene vil udvikler sig; Algeriet er et vigtig land i Nord Afrika, supermagterne ser intenst på udvikling, og ikke minds myndighederne vil forsvare systemet til det sidste. Det ser ud at presidenten er meget isoleret men sine nærmeste medarbejdere kan ikke blive enige om en "anden". Folket fortsætte med at demonstrerer, det vil have valg nu.. Der er ikke enighed mellem begge parter endnu.Nogle taler det er fortsættelse af det "arabiske forår", det giver vind i sejlene til mange andre arabiske folkeslag, ikke minds til Syriens folk, Og det vil give et skub til Tunesien mod demokrati..Altså det kan føre til store forandringer men et Cup a la Egypten er også muligt. Hæren er også stærk i Algeriet.