Leder

Hvorfor Putin svarede passivt-aggressivt på, om han er immun over for modstand mod eliten

Putin kan vrænge på næsen ad problemerne med liberalt demokrati alt det, han vil. Det løser ikke hans egne
Putin kan vrænge på næsen ad problemerne med liberalt demokrati alt det, han vil. Det løser ikke hans egne

AA/ABACA

5. juli 2019

Klokken havde passeret midnat i Moskva, da præsident Putin fik spørgsmålet om, hvor længe Rusland ville være immun over for den form for folkelig modstand mod de etablerede magteliter, som man har set udslag af i Europa, USA og den arabiske verden.

Så længe som muligt, svarede Putin. Og så gik han til modangreb på den liberale verdensorden, fortæller journalisterne fra Financial Times, der interviewede den russiske præsident op til sidste weekends G20-topmøde.

Liberalismen har haft sin tid, sagde Putin og fremhævede især, hvordan de vestlige demokratier for ham at se har mistet kontaktet med, hvad et overvældende flertal af befolkningen synes om multikulturalisme og indvandring: De vestlige statsledere siger, »at de ikke kan føre en hårdere politik på grund af loven. Men så må man jo ændre loven!«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • Poul Erik Riis
Søren Veje og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Mose Pedersen

Gad vide hvordan folket i de vestige demokratier vil reagere når klimakrisen strammer til og økonomien ikke vokser år for år.
Se på de gule veste i Frankrig. Tænk over om folk i USA med våben i hånd vil forsvare retten til at køre i store biler.

Thomas Bindesbøll

Udmærket leder af Rottbøll. Tak.
Det samme standpunkt førte også gode Anders Jerichow frem i Politiken i bladets leder om en "sølle forsamling" mht G-20: Putins Rusland, der både chikanerer og myrder politiske modstandere i hjemlandet, bomber civile i Syrien, m.m. Plus SaudiArabien, en samling slyngler og mordere ved magten, plus rette kritik af Trump...

Putins udtalelser er i sig selv blot så selv-stemplende. Her har vi virkelig den "rette mand"(!) til at udtale sig om verdens sande tilstand. Suk(!) Efter alle egne overgreb mod egen civilbefolkning (Tjetjenien), plus groveste KGB-metoder hjemme i "Moder Rusland "selv, igennem nu over 20(!) år ved magten -- over for enhver kritiker af "Putin-FSB" eliten, Tilsat egne "regimetro "Oligarker".

Så Putin er virkelig den "rette" til at fælde domme over friheds-værdier. Enhver idiot kan da se hykleriet her. Det runger...