Leder

Magtens overgrebsmænd bør ryste i bukserne

Fortiden kombineret med tidsånden har indhentet milliardæren Jeffrey Epstein – som det også er sket for en række andre magtfulde mænd med sort seksuel historik, siden #MeToo tog fart for knap to år siden
Centralt i sagen om Jeffrey Epstein står Trumps handelsminister siden april 2017, Alexander Acosta, tidligere statsanklager i Miami og manden bag aftalen med Epsteins advokater i 2008. I denne uge forsvarede Acosta sig med, at han havde gjort, hvad der var muligt på det pågældende tidspunkt.

Centralt i sagen om Jeffrey Epstein står Trumps handelsminister siden april 2017, Alexander Acosta, tidligere statsanklager i Miami og manden bag aftalen med Epsteins advokater i 2008. I denne uge forsvarede Acosta sig med, at han havde gjort, hvad der var muligt på det pågældende tidspunkt.

Brendan Smialowski

12. juli 2019

På billederne smiler de. Med åbne øjne og glatte kinder. Nogle har lipgloss på læberne. Andre bøjle på tænderne. For femten år siden var de helt unge skolepiger. I dag er de voksne kvinder og ansigterne anderledes alvorlige, når de fortæller, hvordan den 66-årige Wall Street-milliardær Jeffrey Epstein lokkede dem med kontanter til nøgenmassage og misbrugte dem seksuelt. Stribevis af kvinder er det seneste halve år stået frem, blandt andet i avisen Miami Herald, der har identificeret 80 formodede ofre – mellem 13 og 16 år gamle, da overgrebene fandt sted.

Fortiden kombineret med tidsånden har indhentet Jeffrey Epstein – som det også er sket for en række andre magtfulde mænd med sort seksuel historik, siden #MeToo tog fart for knap to år siden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Olaf Tehrani
 • Niels Duus Nielsen
 • Jan Damskier
 • ingemaje lange
 • Alvin Jensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Ervin Lazar
 • Gert Romme
 • David Zennaro
 • Carsten Mortensen
 • Oluf Husted
Olaf Tehrani, Niels Duus Nielsen, Jan Damskier, ingemaje lange, Alvin Jensen, Troels Ken Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Ervin Lazar, Gert Romme, David Zennaro, Carsten Mortensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

nu er det jo tidligere lykkedes for Epstein at korrumpere sig ud af skandalen, så nu må vi se, om han har penge nok, eller måske optagelser, der kan få ham fri endnu en gang.

Claus Nielsen, Karsten Lundsby og John Andersen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Han skal for en domstol hverken mere eller mindre.

Jens Pedersen, Carsten Munk, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Gert Romme og John Andersen anbefalede denne kommentar

Lederen associerer til den engelske ambassadørs tegning af Trump rummer et varsel? om Trump-administrationens vanærende og pludselige fald. Trumps forkærlighed for helt unge kvinder bekræftes atter her. Dette plus hans udsagn om, at hvis ikke Ivanka var hans datter, ville han date hende. Det vil være skæbnens ironi, hvis kvindehaderen Trump falder pga. metoo

Hanne Ribens, Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby, Anne Ehlers og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Amerikanske præsidenter beholder som bekendt titlen til de dør.

Gæt en præsident....

Præsidenten fløj ofte rundt med den senere dømte pædofile Epstein i dennes privat fly. præsidenten besøger også Epstein på milliardærens ø, som udover flyet ofte blev brugt til sex med mindreårige piger.

I 2016 indgav "Jane Doe"(en anonym) en anklage for retten i New York mod præsidenten vedr. et "brutalt seksuelt overgreb" fra 1994, da hun var 13 år. Præsidenten havde, iflg. anklagen, bundet hende til en seng i Epsteins hus og voldtaget hende. Udåden kom aldrig for retten, da hun senere hævdede at hun var blevet truet.

Var det Præsident Bill Clinton, hvis kone måtte deltage i en tv-debat ved præsidentvalget i 2016 med 4 kvindelige publikummer, som anklagede Bill for voldtægt? Nej, ikke denne gang. Det var naturligvis præsident Donald Trump, som i øvrigt er oppe på 20 kvinder, der anklager ham for seksuelle overgreb.

Niels Duus Nielsen, Claus Nielsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jan Jensen - Nixon beholdt dog kun titlen indtil han gik af - for ikke at blive stillet for en rigsret.

Etnicitet betyder noget i USA. Den var aldrig gået som velhavende sort mand.

Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen, Arne Lund og Søren Bro anbefalede denne kommentar