Leder

Problemet med Boris Johnson er, at han nægter at fremlægge sin politik

Det eneste, vi med sikkerhed ved om Storbritanniens sandsynligvis kommende premierminister, er, at han vil have mere politi på gaden og topskattelettelser til de velhavende pensionister, der skal sikre ham magten. Og så Brexit på en eller anden måde
Ved en tv-duel tirsdag afkrævede Jeremy Hunt en række konkrete svar fra Boris Johnson om alt fra en tredje landingsbane i Heathrow, til spørgsmålet om Boris vil gå af som premierminister, hvis han ikke leverer Brexit som lovet – dealellerno deal– den 31. oktober. Boris Johnson svarede udenom, og en tydeligt irriteret Jeremy Hunt udbrød: »Han har jo ikke svaret på et eneste af mine spørsmål.«.

Ved en tv-duel tirsdag afkrævede Jeremy Hunt en række konkrete svar fra Boris Johnson om alt fra en tredje landingsbane i Heathrow, til spørgsmålet om Boris vil gå af som premierminister, hvis han ikke leverer Brexit som lovet – dealellerno deal– den 31. oktober. Boris Johnson svarede udenom, og en tydeligt irriteret Jeremy Hunt udbrød: »Han har jo ikke svaret på et eneste af mine spørsmål.«.

Ritzau Scanpix

11. juli 2019

Halvvejs inde i duellen mellem Boris Johnson og Jeremy Hunt om at blive Storbritanniens næste konservative leder synes Boris Johnson ustoppelig. De sidste par uger har budt på vidtspændende løfter for de ca. 160.000 konservative partimedlemmer, der om mindre end 14 dage vil have kåret Storbritanniens næste premierminister.

Jeremy Hunts mærkesager om sænkning af selskabskatten til 12,5 procent og at tilbagerulle nogle af de mange offentlige besparelser, som næsten ti års konservativ regering har medført, har ikke givet det ønskede boost. Boris Johnson fører stadig klart i alle meningsmålinger, selv uden for alvor at have lukket op for løfteposen. Han har holdt sig til sikre vindere som mere politi på gaden og  topskattelettelser, der særligt vil gavne velhavende pensionister – det er i høj grad dem, der skal sikre ham magten.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Gert Romme
Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jakob Illeborg

Med Boris i London og Trump i Washington .... jamen altså, hvad skal det ikke ende med

Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Frede Jørgensen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Fyr ham, det er nok med en Trump i Vesten.

Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Jørn Sørensen, Frede Jørgensen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Michael Herman

Ingen politikere er forpligtiget ud over deres evner.
Dumme love bliver implementeret af Dumme korrumperet politikere!!

Brexit bliver enden på det britiske emperium.
Nordiske og skotterne vender London ryggen.
Også er det slut med engelsk storhedsvanvid!!!

jan henrik wegener

Hvem ved om ikke en Johnson som PM kan være en lærerig erfaring for både UK og dets omgivelser? Selvom de britiske konservative muligvis er selvdestruktive er det jo ikke givet briterne er?

Som jeg ser det, er det egentlig ikke Boris Johnson, der er problemet. Han er kun et problem for sug selv og sine nærmeste omgivelser.

Det egentlige problem i denne sag er de britiske vælgere. Og de har allerede i forvejen vist, at de er på niveau med vælgerne i Italien, Grækenland, Ungarn, Tjekkiet og Poland. Og dermed er de deres eget - og Nordirlands helt store problem, for efter 31. oktober står de helt alene.

Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar