Leder

Trump kommer til Danmark: En enestående chance for at vise ham danske klimaløsninger

Donald Trump er kendt for at ændre holdning, når han ser tingene foran sig. Derfor må vi få præsidenten til at ændre holdning til den grønne omstilling, når han besøger Danmark om en måned. Information foreslår en præsidentiel rundtur i danske klimaløsninger
Det Hvide Hus har meddelt, at Donald Trump aflægger Danmark et statsbesøg, og Information foreslår i den forbindelse en præsidentiel rundtur i danske klimaløsninger, skriver Morten Madsen i denne leder. 

Det Hvide Hus har meddelt, at Donald Trump aflægger Danmark et statsbesøg, og Information foreslår i den forbindelse en præsidentiel rundtur i danske klimaløsninger, skriver Morten Madsen i denne leder. 

Liu Jie Xinhua

Udland
1. august 2019

Det Hvide Hus meddeler, at Donald Trump kommer til Danmark om en måneds tid.

Det er en enestående chance for at præge den hidtil klimaskeptiske præsident, der i foråret bemærkede, at vindmøller er »en kirkegård for fugle«, og at »larmen fra vindmøller resulterer i cancer«, mens han omvendt hyldede, at USA nu er den førende »producent af olie og gas i verden«.

Intet er vigtigere end at få Trump til at ændre holdning til den grønne omstilling, og Information foreslår derfor en præsidentiel rundtur i danske klimaløsninger.

For Trump er faktisk kendt for at ændre holdning, når han ser tingene foran sig. Først var han eksempelvis klar til at udslette Nordkorea med »fire and fury«, men efter deres møde var »little rocket man« pludselig blevet til en mand, han godt kan lide.

Trump på klimarundtur

Først skal Trump til Kalundborg, hvor Danmarks p.t. største solcellepark med en maksimal effekt på 61 megawatt i teorien kan forsyne hele Kalundborg Kommune. Allerede efter det første år i fuld produktion genererede solcellerne et tocifret millionoverskud – det må være til at forstå for den drevne businessman.

Derefter kunne man fremvise et for Trump fremmed fænomen: et af Danmarks p.t. største biogasanlæg i Holsted, der omdanner husdyrgødning og restprodukter til grøn gas til opvarmning af 8.000 husstande.

Man kommer selvfølgelig ikke uden om vores berømte vindmøller, selv om de ifølge Trump hakker fugle ihjel. Men lad os løfte oplevelsen og tage præsidenten på en helikoptertur ud over Horns Rev 3, der producerer strøm til 425.000 husstande.

Afslutningsvis kan man runde af med et forretningsmøde på det bæredygtige hotel og konferencecenter Green Solution House på Bornholm, hvor Trump kan møde store spillere fra dansk erhvervsliv som Mærsk, Grundfos og Aalborg Portland og tage en snak om deres høje klimaambitioner, der er afgørende for, at den danske regering når målet om at reducere Danmarks drivhusgasudledninger med 70 procent i 2030.

Selv har Trump med besøget formentlig en geopolitisk agenda om Arktis og Grønland. I så fald kunne rundvisningen afsluttes med et besøg på Grønland, hvor USA’s nuværende præsident med egne øjne kan bevidne, hvordan indlandsisen smelter med accelererende, faretruende fart. Grønland har før gjort stort indtryk på bl.a. den tidligere republikanske præsidentkandidat John McCain, og onsdag blev der meldt om hedebølge og over 20 grader i det nordlige Grønland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Rasmussen

Jeg kan sagtens forstå vi skal modtage ham. Men han bør piftes ud.

Carsten Mortensen, Christian De Coninck Lucas, Carsten Wienholtz, Michael Waterstradt, Maia Aarskov, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Anker Heegaard, Søren Andersen, John Andersen, Peter Knap, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Piet Aagaard

han skal buhes ud, og jeg skal da hvert fald stå med et skilt.
man kan ikke diskutere med idioter, og han er KONGEN af idioter

Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Michael Waterstradt, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Søren Andersen, John Andersen, Arne Lund, Peter Knap, Herdis Weins, Torben Skov, Lisbeth Gudmand-Høyer og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jens Frederiksen

Vi skal ha' fat i den der varmluftballon, som forestiller Trump. Og den skal svæve over en af de største demonstrationer i nyere tid. Vi ses!

Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Michael Waterstradt, Torben Bruhn Andersen, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Anker Heegaard, Søren Andersen, John Andersen, Torben Ethelfeld, Torben Skov, Trond Meiring, Lisbeth Gudmand-Høyer, Hans Houmøller og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Lidt naivt at tro han kan omvendes! Hans besøg koster danskerne mere en 100 mio. kr.!
Netop erfaret at tyskerne ikke vil deltage i militær optrapning i Hormuz, - klogt, lad os følge dem. Kommer Trump, er jeg i markedet for rådne æg og tomater! Glem ham --

Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Michael Waterstradt, Torben Bruhn Andersen, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Søren Andersen, Nike Forsander Lorentsen, John Andersen, Arne Lund, Lars Jensen, Tommy Clausen, Elisabeth Andersen, Peter Knap, Herdis Weins, Torben Skov, Trond Meiring og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Hører det ikke til god skik og brug i det mindste at udvise lidt høflig gæstfrihed, når verdens mægtigste mand beærer vort kongerige med et besøg ? :-)

christian christensen, Kim Folke Knudsen, Henrik Bjerre, Michael Friis og arne tørsleff anbefalede denne kommentar
t. helleskov

Troede der fandtes en lov mod "had prædikanter", der kunne udelukke indrejse.

Carina Bøckel, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Erik Winberg, Arne Albatros Olsen, Michael Waterstradt, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Thomas Tanghus, Carsten Munk, Kirsten Lindemark, Benjamin Bjerre, Søren Andersen, John Andersen, Mette Ellegaard, Ete Forchhammer , Arne Lund, Torben Ethelfeld, Tommy Clausen, Elisabeth Andersen, Herdis Weins, Hans Larsen, Torben Skov, Trond Meiring, Jens Frederiksen og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar

Drop al snak om at dansk husdyrgødning skal mildne Trumps holdning til grøn opstilling. Mette Frederiksen er ingen Kim Jong-un..........

Men måske er det vi skal overvære, de første skridt hen imod at amerikanerne overtager vores rolle i det vi kender som Rigsfællesskabet med Grønland.

John Andersen, Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Ete Forchhammer , Per Knudsen, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Hvorfor har vi inviteret ham - han måtte meget gerne passere ubemærket forbi - der er intet interessant ved ham. Dum ide at invitere ham.

Carsten Mortensen, Arne Albatros Olsen, Michael Waterstradt, Torben Bruhn Andersen, John Andersen og Per Knudsen anbefalede denne kommentar

"Allerede efter det første år i fuld produktion genererede solcellerne et tocifret millionoverskud – det må være til at forstå for den drevne businessman."

Han er ikke dreven - han var i et 10år den mest tabende amerikanske forretningsmand overhovedet. Han er det største blålys verden til dato har set.

Søren Kuhn, Peter Beck-Lauritzen, Sabine Behrmann, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Steen Bahnsen, Torben Bruhn Andersen, Thomas Tanghus, Kirsten Lindemark, Søren Andersen, John Andersen, Palle Jensen, Tommy Clausen, Elisabeth Andersen, Herdis Weins, Torben Skov og Karsten Vedel Johansen anbefalede denne kommentar
Karsten Vedel Johansen
Peter Beck-Lauritzen, Kirsten Lindemark, Mette Ellegaard, Ete Forchhammer , Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Karsten Vedel Johansen

Foreløbig anstrenger hans partis guvernør i Alaska sig for at hjælpe ikke kun Trump, men os alle, med at forblive uvidende om klimakatastrofens udvikling. 40 pct. nedskæring af bevillingerne til verdens ledende forskningsmiljø på klimaforandringerne i Arktis - universitetet i Fairbanks, Alaska - er ødelæggende for dem. Og det er bare begyndelsen, frygter man. https://insideclimatenews.org/news/19072019/alaska-university-budget-cut...

Carina Bøckel, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen, Kim Folke Knudsen, Erik Winberg, Maia Aarskov, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Anker Heegaard og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Karsten Vedel Johansen

Foreløbig anstrenger hans partis guvernør i Alaska sig for at hjælpe ikke kun Trump, men os alle, med at forblive uvidende om klimakatastrofens udvikling. 40 pct. nedskæring af bevillingerne til verdens ledende forskningsmiljø på klimaforandringerne i Arktis - universitetet i Fairbanks, Alaska - er ødelæggende for dem. Og det er bare begyndelsen, frygter man. https://insideclimatenews.org/news/19072019/alaska-university-budget-cut...

Kim Folke Knudsen, John Andersen, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jeg tror jeg skal en tur til København. Det er meget længe siden jeg har været det, men det dumme svin bør mødes af de største demonstrationer nogensinde.

"Trump eres un pendejo"
(Roger Waters)

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Michael Waterstradt, Kirsten Lindemark, Anker Heegaard, Benjamin Bjerre, Tommy Clausen, Peter Knap, Herdis Weins og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Jeg tror nu ikke han er blevet inviteret. Han har vist nærmest inviteret sig selv.
Mon ikke han får en 'varm' velkomst....

Peter Beck-Lauritzen, Sabine Behrmann, Kim Folke Knudsen, Michael Waterstradt, Torben Bruhn Andersen, Carsten Munk, Thomas Tanghus, Tommy Clausen, Herdis Weins, Trond Meiring, Joen Elmbak og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Og så mener jeg forøvrigt, at lederen er noget drømmeri. For 40 år siden havde amerikanske farmere biogasanlæg som drev hele gårdens energiforbrug + salg. Derovre findes farmere med mere en 10000 kreaturer der fodres og skider lystigt. USA har også store solenergianlæg og vindmølleparker. Danmark har intet Trump ikke kan se derhjemme. Det kan godt være noget af det er lavet i Danmark, men vær vis på, at Trump helst ser det lavet i USA. Glem alt om at please den idiot...

Og held og lykke med at få USAs præsident i en helicopter til Hornsrev og Bornholm.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen, Carsten Wienholtz, Steen Bahnsen, Per Torbensen, Lise Lotte Rahbek, Per Knudsen, Tommy Clausen, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Karsten Henneberg

Vis ham Bios4 og fortæl ham at vi gerne købe amerikansk flis, hvis det er certificeret. Og på samme køretur - vis ham ARC

Philip B. Johnsen

Det er vel på tide at prøve at forstå, hvor Donald Trump har sin base, det er under alle omstændigheder håbløst at føre konstruktive forhandlinger med Donald Trump, hvis ikke det forsøges og nu er han så budt velkommen i Danmark, officielt en ønsket gæst af kongehuset og af Folketinget repræsenteret af vores folkevalgte flertal, ser det ud til.

Her er undertegnedes personlige vurdering af, hvor Trump har sin base politisk både ude og hjemme.

Det er vigtigt at forstå udspringet til ‘dem og os’ kulturen, hvor Folketinget, EU og størstedelen af pressen, ikke rigtigt vil indrømme, hvad USA er for sammensat størrelsen, som Danmark desuden er ‘nærmeste’ allieret med i krig.

Der er frygt fra millioner af ‘working poor’ langt op i middelklassen for selv, at blive fattig, hvor nu Donald Trump i USA, er løftet om forandring, der er den enorme magtfaktor i Donald Trump disruption politik.

Om det faktisk forholder sig sådan, at Donald Trump ‘disruption’ skaber økonomisk eller social fremgang på den lange bane, er ikke længere relevant for de fattige og udsatte, de er blevet konstant fattigere i årtier, de fattige og det stigende antal udsatte, samt, de mange der ser, at de bliver udsatte på sigt, vil enhver forandring der skaber det mindste håb om hjælp og øget tryghed.

Donald Trump vil bringe tiden tilbage til dengang, hvor kul afbrænding og olie afbrænding var fremtiden, hvor hvide amerikanere var en klasse for sig i samfundet der var sikret privilegier alene af den årsag.

Denne voksende destabiliseret gruppe i befolkningen, vil have adgang til kortsigtede økonomiske gevinster, som de rige i dag høster økonomisk ubegribelige rigdomme på, ved bevist økonomisk urentable olie, gas og kul afbrænding med stor CO2 udledning i kølvandet, disse kortsigtede økonomiske gevinster drømmer Trump basen de mange fattige og udsatte hvide amerikanere, at få en større andel af, ved bl.a. Trumps løfter om genetablering af stål, aluminium produktion og kul udvinding samt flere af de arbejdspladser der er sendt til østen for profitoptimering.

Lidt om Trump’s og basens noget anderledes tilgang til den geopolitiske agenda.

“For 45% of US evangelicals, the Bible is the biggest influence on their view of Israel.”
Link: https://edition.cnn.com/2017/12/06/politics/american-evangelicals-jerusa...

God will enter in judgment “on behalf of My people and My inheritance, Israel” with those who “have divided up My land.” (Joel 3:2)

Israel og bosættelserne i Palæstina, bør ses i lyst af denne tro på Gud, hvor Biblen fortæller om det lovede land, landet ‘Storisrael’, som er givet det jødiske folk ifølge Biblen.

Ezekiel 47,13–20 og fjerde Mosebog 34, ‘løftet om Storisrael.’
Storisrael nutidens Libanon, Vestbredden, Gazastriben, Israel og dele af Syrien.

Det er på samme måde, denne tilgang til verden, der vanskeliggør kritik af kapitalismen og bekæmpelse af de menneskeskabte klimaforandringer mm.

Gud har givet mennesket jorden og alt på jorden, til mennesket ’Gud skabte mennesket skabt i sit billed’
Første Mosebog 26-27-28

Det er USA’s Gud’s givende ret, at regere verden, Gud danner det fundamentalistiske grundlag, for den økonomisk liberalisme tilgang til kapitalisme, med Gud og ikke videnskab og fakta i centrum, med tro på Gud centralt, hvor mennesker er over naturen.

In God We Trust (Vi stoler på Gud), der er USA’s nationale motto, det blev ved lov vedtaget af Kongressen i 1956.

“Selv har Trump med besøget formentlig en geopolitisk agenda om Arktis og Grønland. I så fald kunne rundvisningen afsluttes med et besøg på Grønland, hvor USA’s nuværende præsident med egne øjne kan bevidne, hvordan indlandsisen smelter med accelererende, faretruende fart.

Onsdag blev der meldt om hedebølge og over 20 grader i det nordlige Grønland.”
Citat Morten Madsen.

Vil i have jeg skal rejse hjem?
National sikkerhed er omdrejningspunktet Trump og basen, Grønland er en del af Amerika, hvis man skulle finde på at spørge Donald Trump om han vil besøge Grønland, vil jeg formode.

Philip B. Johnsen

PS. Om fattigdom i USA.

Professor Philip Alston, United Nations Special Rapporteur on extreme poverty and human rights.

“The proposed tax reform package stakes out America’s bid to become the most unequal society in the world, and will greatly increase the already high levels of wealth and income inequality between the richest 1% and the poorest 50% of Americans.

US infant mortality rates in 2013 were the highest in the developed world.

Americans can expect to live shorter and sicker lives, compared to people living in any other rich democracy, and the “health gap” between the US and its peer countries continues to grow.

US inequality levels are far higher than those in most European countries.

Neglected tropical diseases, including Zika, are increasingly common in the USA.

It has been estimated that 12 million Americans live with a neglected parasitic infection. A 2017 report documents the prevalence of hookworm in Lowndes County, Alabama.
The US has the highest prevalence of obesity in the developed world.

In terms of access to water and sanitation the US ranks 36th in the world.

America has the highest incarceration rate in the world, ahead of Turkmenistan, El Salvador, Cuba, Thailand and the Russian Federation. Its rate is nearly five times the OECD average.

The youth poverty rate in the United States is the highest across the OECD with one quarter of youth living in poverty compared to less than 14% across the OECD.

The Stanford Center on Inequality and Poverty ranks the most well-off countries in terms of labor markets, poverty, safety net, wealth inequality, and economic mobility. The US comes in last of the top 10 most well-off countries, and 18th amongst the top 21.

In the OECD the US ranks 35th out of 37 in terms of poverty and inequality.

According to the World Income Inequality Database, the US has the highest Gini rate (measuring inequality) of all Western Countries.

The Stanford Center on Poverty and Inequality characterizes the US as “a clear and constant outlier in the child poverty league”.

US child poverty rates are the highest amongst the six richest countries Canada, the United Kingdom, Ireland, Sweden and Norway.”

To read to full report,
Link: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=22533&L...

Peter Beck-Lauritzen, Erik Winberg, Claus Bue, Bent Gregersen, Jens Bjørn og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

En mand som ikke kender magtens tredeling i Sverige er ikke velkommen. Om i vil bue eller bræge? Bliv væk!

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Mortensen, Hans Hansen, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Nike Forsander Lorentsen, John Andersen, Arne Lund og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Som jeg har forstået det , så var det Trump selv , der ville aflægge besøget i Danmark efter et besøg i Polen.
Det stiller vel det offentlige Danmark i en vis klemme - der kan vel ikke takkes nej til besøget.
Informations forslag om at vise ham danske klimaløsninger var en god mulighed - når det ikke kan være andet.

PS: min første tanke var også at låne den engelske Trumps ballon og denne gang hænge den op et sted hvor Trump ikke kunne undgå at "glæde" sig over den.

Anders Øbro Ravn, Peter Beck-Lauritzen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Ete Forchhammer , Hans Larsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Når tumpen Trump kommer så sig ham sandheden om Iran, prøv også at fortælle ham om at Grønland er en del af rigsfælleskabet, sig ham den den SANDHED han fortærnger, fy fan!!

Kim Houmøller

Trumps ballon er et godt forslag. Lad os se om politiet griber ind denne gang. Om det er Kina eller USA bør det ikke få nogen betydning! Små lande som Tibet og Danmark bliver jo nemt klemt!

Peter Beck-Lauritzen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Modviljen der kommer til udtryk, koncentrerer sig helt om personen Trump, men det er en forkert tilgangsvinkel. Det er først og fremmest den amerikanske præsident der kommer, og for Danmark er det indlysende vigtigt, at varetage sit forhold til USA. Det kan ikke nytte noget, at forestille sig at vi kun skulle modtage statsoverhoveder som vækker begejstring. Et statsbesøg er ikke en hyldest til gæsten, men et led i de diplomatiske relationer til det land han kommer fra. Og det er dermed landet og ikke personen, der er det afgørende. Forholdet til USA var vigtigt før Trump, og vil også være det efter Trump. Derfor skal det også vedligeholdes under Trump. Amerikanerne varetager jo også nogle interesser overfor Danmark, som i et vist omfang er uafhængige af hvem der er præsident.

christian christensen, Kim Folke Knudsen, Mathias Kvolsgaard, Jan Kauffmann, René Arestrup, Henrik Bjerre, ulrik mortensen, Karsten Nielsen, Lisbeth Glud, Christian de Thurah, Jens Winther, Torben Lindegaard og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Sikke en omgang mobning! Alt det her bliver foreslået er prøvet før, og bider ikke på manden. Ligesom at mobningen heller ikke klæder de ellers skarpe kommentatorer her på Information.

Vi kan enten klappe ham skulderen og vise, hvordan vi allerede har splittet vores eget samfund ad, for at efterligne det amerikanske. Solgt ud af statens infrastruktur, foræret Dong til Goldman, flyttet fattiggrænsen, Sandholm og udrejsecentre, udpint vores uddannelser, ødelagt postvæsnet og indført DHL/UPS. Trump vil sikkert kunne nikke godkendende til meget.

Vi kunne også i stedet vise vores affaldsafbrænding, vores mini roboter, vores hospitalsvæsen, vores gode mad og restauranter, vores byggeri, og vores stadigt glade og smilende medborgere (uden våben). Så kunne vi påvirke ham positivt og måske selv få noget ud af det eksportmæssigt. Sådan for balancens skyld.

christian christensen, Kim Folke Knudsen, Michael Friis, Hanne og Nitsan Larsen / Vardi og Vivi Rindom anbefalede denne kommentar

Iflg. Fr.borg Amtsavis, så er det overhovedet for landet største bistandsfamilie - aka Margrethe II, der har inviteret idioten. Meget troligt, når Elizabeth af England kan, så kan Margrethe vel også. Politisk og human Pli og takt er ellers ikke monarkens stærke side.
For nogle år siden var store demonstrationer i Bahrein, som blev slået brutalt ned af den lokale despot bistået af saudierne. I et tv-udsendelse blev hun spurgt om hvordan hun havde det med, at den slags skete i det Bahrein, hvor hun render rundt og leger amatør-arkæolog.
Hertil svarede hun at nu havde folket givet udtryk for deres mening, så måtte den regerende sheik vel også have ret til at komme med sin - som altså var fængslinger, tortur og lign.
Ét er, at hofetiketten kræver, at dronningen giver Ceaucescu elefantordenen, noget andet er, at hun uopfordret verbalt støtter en tyran af hendes bekendtskab. Ingen tvinger hende til, at invitere Trump.

Hans Hansen, Christel Gruner-Olesen, Michael Waterstradt, Bent Gregersen, Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Nike Forsander Lorentsen, Hans Larsen, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

Sikke mange luftige forslag og jeg er ret sikker på at de alle kan fejes med på fladt amerikansk at sige: Not gonna happen.

Trump har aktuelt tre ting han vil have fra Danmark. Bedre adgang til Arktisk og dets ressourcer, hvor Danmark pga. Grønlands placering i rigsfællesskabet har lige det han skal bruge til at klø sig et af de steder hvor Rusland og Kina rigtigt irriterer ham. Dertil vil gerne mødes med spidserne fra dansk erhvervsliv, for at prøve at trække flere forretningsaftaler til USA's side og der har han helt sikkert en ret specifik ønskeseddel som vi først kommer til at kende senere. Og så vil han have en styrke fra det danske forsvar ned til Hormuzstrædet.

Trump har helt sikkert en lille gulerod med og Mette Frederiksen kommer til at mærke pres fra både opposition og erhvervsinteresser, så Trump får mindst to ud af tre, omend formen på disse kan variere lidt. Hvis hun er meget dygtig og heldig, kan der måske listes lidt miljøteknologi ind i et par erhvervsaftaler, men jeg ville ikke holde vejret efter det. Trump er nu en gang Trump og han står lige foran en ny valgkamp hjemme. Alt hvad han laver nu skal han kunne råbe "America First" om og med de mange fantastiske historier om skandinaviske lande som han har fodret sine kernevælgere med i årevis, så har han ikke efterladt sig selv et særligt bredt spillerum.

christian christensen, Joen Elmbak, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Jens Kofoed, Steen Bahnsen, Thomas Tanghus, Olaf Tehrani, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

Der skulle selvfølgelig stå "Arktis"

Claus Poulsen

Jeg har et problem med overskriften på artiklen - hvilke klimaLØSNINGER har vi? Ingen! Vi kan ikke komme særligt langt med vindmøller, da det nogle gange ikke blæser og andre gange alt for meget i forhold til hvor meget strøm vi skal bruge. Og Trump (som jeg ellers ikke er fan af) har fuldstændigt ret i at "vindmøller er »en kirkegård for fugle«, og at »larmen fra vindmøller resulterer i cancer«". Hvad skete der da der blev forsket i den lavfrekvente støj fra vindmøllerne? Vores grønne politikere fyrede ham! Og solcellerne - giver mest strøm om sommeren hvor vi ikke har så meget brug for det og fylder gigantiske arealer, der f.eks. kunne være beplantet med skov. Så længe dette er vores klima"løsning", vil vi have stort behov for backup strøm, og det bruger vi kul til.

christian christensen, Frank Hansen, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

@Claus Poulsen - lavfrekvent støj er tinnitus har man langt om længe fundet ud af, og du kan læse mere om det på Ingeniøren.

Hvad med at lave en hyldest demonstration for de GODE amerikanske præsidenter; Obama, Kennedy, Roosewelt …
De var alle sammen demokrater, så TV dækningen vil være god fra CNN, m.fl.
Måske kan det gavne demokraternes valgkamp

Birgitte Mulvad

Manden er jo bare toppen af amerikanske præsident-forbrydere! Dronningen giver ham - som etiketten kræver - elefantordenen og vi bliver - traditionen tro - tæsket af politiet.

Carsten Mortensen, Arne Lund, Erik Winberg, Torben Skov, Trond Meiring og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
slettet profil

Vi gider ikke se flere politikere pege på afsmeltning af gletsjere om sommeren som argument for reduktion af udledning af CO2. Det ville være pinligt, hvis vi skal se dem trække Trump forbi en isbræ mens de prøver at se alvorlige ud.

Bent Gregersen

@Claus Poulsen

Ejendommelige udsagn på baggrund af artiklens oplysninger om nogle danske VE projekter.

Her er så et supliment til din manglende viden på dette felt, udarbejdet af Energistyrelsen:
https://ens.dk/service/statistik-data-noegletal-og-kort/noegletal-og-int...

Fugledrab at vindmøller er for årtiers siden vist som meget beskedent og hovedsageligt ældre og syge dyr.
Dine påstande viser at du ikke ser at vi nu lever i en periode bestemt af VE- energien som fremtidens energi og at energi produceret af stoffer fra jordskorpen er afsluttet af den logiske grund at disse stoffer har en endelig vægt. Vor arts udvikling er styret bl.a. af hvordan vi producerer og anvender energikilderne.
Solen indstråler 85.000 gange vor arts totale energiforbrug og den har lovet at skinne stort set på samme måde i de næste 5 milliarder år. Den europæiske kolonisering og de enorme indkomster forudsatte ve-kilden vind til skibsfarten og militæret.

Henrik Bjerre

Kom nu venstrefløj, vær med i kampen uden at blive infantile. Trump har inviteret sig selv og regeringen har ingen mulighed for at sige nej. Lav en folkelig protest efter gode nordiske traditioner, gå efter bolden og ikke efter manden.

Nikolai Beier, christian christensen, Joen Elmbak, Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Michael Friis, jens peter hansen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Vi skal sgu ikke have nogen tysk-amerikanere i Danmark på 80-året for 2. Verdenskrigs start. Send ham tilbage til det rottebefængte lortehul, han kommer fra.

Skriver Niels Astrup.
Velkommen til kloakken.

Hvad skal dette dog til for. hmm..

Brian W. Andersen

@ Henrik Brøndum

Briterne har en ballon lavet til at følge Trump på statsbesøg, som vi sikkert kan låne. Dog er "infantil" lige rette ord, men hvad skal frustrerede sjæle ellers gøre, når det nu egentlig er manden som er bolden?
Og der er nu en fin ballon. ;-) https://www.theguardian.com/global/video/2018/jul/13/the-moment-trump-ba...

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang, Jens Frederiksen, Henrik Bjerre og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Ja, så må vi se, om vores USA-gale udenrigsordførere har styrke nok til ikke at begynde at humpe den store leders ben.........

Jan Henrik Wegener

Måske er det blot en forestilling, men er det ikke sådan at der hvor der er en smule demokratiske forestillinger, og det mener USA vel de bygger på, der kan overdreven smiger blive den værste fornærmelse?

Jan Henrik Wegener

Smiger kan vel føles pinlig?

Jan Kauffmann

Meget spændende læsning kommentarerne fra venstrefløjen herinde, jeg tror Trump kunne lære noget af mange af jer, omkring mobning og nederdrægtigheder. Men nu fik i da endelig udstillet jer selv, at i ikke er et hak bedre end personen Trump.

Stakkels borgerlige!
Øv, øv, øv med det folketingsvalg!
Jeg ville også være blevet vred og krænket.........

Bjørn Pedersen

Altså, så længe man præsenterer løsninger for ham tegnefilmsform, i simpelt børnehaveengelsk, i en video af maks. 20 sekunders længde, kan den danske regering overtale ham om alt .

Indtil en anden laver en sjov tegnefilm, der viser det modsatte altså...

Jan Henrik Wegener

Jan Kauffmann: Er det ok at gå hårdt til magtpersoner? Det afhænger nok af om der er et fornuftigt formål med det og om der er nogen udsigt til at opnå noget.

Erik Fuglsang

@Birgitte Mulvad
01. august, 2019 - 10:56

"......Dronningen giver ham - som etiketten kræver - elefantordenen og vi bliver - traditionen tro - tæsket af politiet."

Tæsket af politiet bliver man vel kun, hvis man
1. Bryder loven eller
2. Ikke opfører sig voksent og ansvarligt eller
3. Tøver med at følge politiets anvisninger

Eller har jeg misforstået, hvordan politiet almindeligvis arbejder,, Birgitte Mulvad ?

René Arestrup

Det er USAs præsident, der kommer på besøg, så selvfølgelig skal han have rød løber, pomp, pragt og al den ærbødighed, der tilkommer lederen af verdens mest magtfulde nation.
Men jeg håber da også at han vil se en ballon eller to. Og helst een af dem, hvor han har ble på...

Christian De Coninck Lucas

In short, he couldn't care less.

Christian De Coninck Lucas

@Jan Kaufman.

Helt sikkert. Danske "venstreorienterede" ønsker evigt stigende miltær budgetter, bruger dagligt twitter til triveille, racistiske og decideret ubegavede løgne, kalder pressen for folkets fjende, nedbryder internationale aftaler, og omgås diktarorer.

Aldeles rimelig sammenligning. Og hvordan er vejret i din parallel virkelighed?

Trond Meiring, Benjamin Bjerre og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Erik Fuglsang
"Politiets anvsininger", har gang på gang vist sig, at være grundlovsstridigt, eller i strid med den alm. forsamlingsfrihed. Vi så hvad politiets anvisninger ar værd mht. TIbet-demonstranterne. Så nok er danske strissere ikke Putins Omon-bande, men svinge kniplen og bruge tåregas i massevis, det er de nu ganske ferme til.

For et par år siden skrev Jeppe Kofod i Altinget, at Trump var det virkeliggjorte mareridt. Det ville derfor have klædt Kofod og regeringen, at følge det eksempel Londons borgmester, Sadiq Khan, gav, da han bad Trump om at blive væk. Men når United Bluff kalder, så bøjer lydlandet DK altid nakken, hvad enten når der skal sendes skibe til Hormuz-Strædet eller der skal oprustes i Arktis, og Grønland skal militariseres. Og jeg vil æde min hat på, at heller ikke denne gang lykkes det for regeringen, at få USA til at betale for syv årtiers miljøsvineri på indlandsisen.
Gid vi dog havde en udenrigsminister som den tyske, Heiko Maas, der ikke vil stille op til noget USA har planlagt i Persergolfen...

Sider