Leder

Trumps teater i Nordkorea er et godt show, og måske kan det en dag give resultater

Truslen fra de nordkoreanske atomvåben er ikke blevet mindre af, at Trump søndag tog et par skridt ind i Nordkorea. Men hans akavede og kreative twitter-diplomati kan faktisk vise sige at give resultater
Den amerikanske præsident Donald Trump og Nord Koreas leder Kim Jong-un giver hinanden hånden, da de mødtes på Koreas grænseområde, Panmunjom, d. 30 juni. Et historisk møde som umiddelbart var tomt for indhold, men som på trods heraf godt kan sætte gang i forhandlingerne. 

Den amerikanske præsident Donald Trump og Nord Koreas leder Kim Jong-un giver hinanden hånden, da de mødtes på Koreas grænseområde, Panmunjom, d. 30 juni. Et historisk møde som umiddelbart var tomt for indhold, men som på trods heraf godt kan sætte gang i forhandlingerne. 

Shealah Craighead / Zuma / Ritzau Scanpix

2. juli 2019

Et symbolsk og selviscenesat show, der legitimerer et brutalt diktatur og dets strategiske brug af atomvåben. Sådan lyder den umiddelbare analyse af seancen i Panmunjom i det koreanske grænseland, hvor Donald Trump søndag mødtes med nordkoreanske Kim Jong-un.

For hvad kom der egentlig ud af det tredje møde mellem de to?

På indholdssiden absolut ingenting. De nordkoreanske atomvåben og truslen fra dem blev ikke mindre ved, at den amerikanske præsident bevægede sig et par skridt ind i nordkoreansk territorie, som tilfældet var ved den bemærkelsesværdige genforening. Historisk, men mest på grund af formen.

Mødet kom i hus efter en twitter-besked fra den amerikanske præsident dagen før. Han var i regionen i forbindelse med G20 i Japan.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu