Leder

Uriasposten som tysk forsvarsminister vil næppe køre AKK i stilling som kansler

Kanslerhåbet Annegret Kramp-Karrenbauer er nødtvungent stemplet ind på øretævernes holdeplads i det tyske forsvarsministerium, hvor hun vil kæmpe for en stærk tysk oprustning. Den mission kan meget vel gå galt
Her ses Annegret Kramp-Karrenbauer og Angela Merkel til ceremonien, hvor Annegret Kramp-Karrenbauer blev indsat som forsvarsminister.

Her ses Annegret Kramp-Karrenbauer og Angela Merkel til ceremonien, hvor Annegret Kramp-Karrenbauer blev indsat som forsvarsminister.

John Macdougall

25. juli 2019

AKK. Det lyder som et håndvåben. Men forkortelsen står som bekendt for Annegret Kramp-Karrenbauer, CDU’s forkvinde, som er godt halvdelen af partiets kanslerhåb efter Merkel.

Efter et succesfattigt halvt år som CDU-leder blev AKK onsdag indsat som ny tysk forsvarsminister foran en svedende og amputeret tysk Forbundsdag, hvor de 709 medlemmer var blevet bedt om at holde én dags feriepause og flyve hjem til Berlin i denne ene anledning.

Dermed sidder AKK nu ikke bare med en slidt tysk forbundshær med en til dels dysfunktionel administration, hvor der er stærk mangel på kvalificeret personale. Hun sidder også på den måske sværeste og mest skandaleombruste post i tysk politik.

Som velkomstsalut har AKK derfor forsøgt at vise handlekraft ved at love, at hun vil kæmpe for det temmelig irrationelle NATO-løfte fra 2014 om at øge forsvarsbudgetterne »i retning af to procent af BNP«.

For Tysklands vedkommende vil det løbe op i ca. 550 milliarder kroner om året – eller markant mere end eksempelvis Ruslands militærbudget.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Stig Bøg
David Zennaro og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu