Leder

Hurra for regeringen

Regeringen har netop præsenteret et nyt udvalg for grøn omstilling, GOU. Udvalget er ligestillet med de magtfulde koordinations- og økonomiudvalg, og det skal sikre, at hensynet til klimaet tænkes ind i alle sammenhænge
Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye udvalg for grøn omstilling til DR-nyheder.

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye udvalg for grøn omstilling til DR-nyheder.

Ólafur Steinar Gestsson

31. august 2019

»Man kan jo tage sig til hovedet over, at det ikke er sket tidligere. Selvfølgelig skal grønne hensyn tænkes på tværs af ministerier – og det tager vi konsekvensen af nu.«

Sådan sagde klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) torsdag til DR-nyheder, da han præsenterede regeringens nye udvalg for grøn omstilling, GOU, der ligestilles med de magtfulde koordinations- og økonomiudvalg, og som skal varetage hensynet til klimaet på tværs af alle fagministerier.

Når det så alligevel ikke er sket før – som ministeren forståeligt tager sig til hovedet over – skyldes det ganske enkelt, at der ikke tidligere har været i nærheden af et politisk flertal for at lade hensynet til klimaet gennemsyre alle ministerier og al politik.

For selve ideen, eller varianter af den, er ikke ny. Både Klimarådet, Alternativet og tidligere klimakommissær Connie Hedegaard har blandt andet her i avisen talt om eksempelvis et grønt superministerium over alle andre ministerier.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Karen Grue
  • Britta Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Poul Erik Riis
Carsten Munk, Karen Grue, Britta Hansen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Vejen er åben nu. Hele venstrefløjen er nødt til at tale pænt om regeringen for ikke at få noget værre, og højrefløjen spænder ben for sig selv og diskuterer, hvad der er tilbage af borgerligheden.

Susanne Kaspersen, Nette Skov, Karen Grue, Dorte Sørensen, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar