Leder

Hongkong-demonstranterne ydmyger Xi Jinping

Hongkongs befolknings desperate forsvar for deres rettigheder bør minde os alle om, at Xi Jinping og kommunistpartiets styre er en gigantisk fiasko, når det kommer til at give kineserne de frihedsrettigheder, de også burde nyde
Demonstranter i Hongkong flår et kinesisk flag i itu, og flere steder blev flaget trampet på, overmalet og brændt af. Det kan kun opfattes som en ydmygelse af præsident Xi Jinping og kommunistpartiet.

Demonstranter i Hongkong flår et kinesisk flag i itu, og flere steder blev flaget trampet på, overmalet og brændt af. Det kan kun opfattes som en ydmygelse af præsident Xi Jinping og kommunistpartiet.

Jorge Silva

24. september 2019

Soldater vil marchere snorlige ned ad Den Himmelske Freds Boulevard. Kampvogne vil buldre ad samme rute. Og jublende patrioter vil i en perfekt koreografi vifte med Kinas røde flag.

Beijing har allerede i et stykke tid været i noget nær undtagelsestilstand, mens enhver lille detalje bliver planlagt og øvet forud for militærparaden den 1. oktober, hvor 70-året for oprettelsen af Folkerepublikken skal fejres.

Intet må gå galt for præsident Xi Jinping. Showet skal være en manifestation af hans magt. Det skal vise, at han har den fuldstændige kontrol over kommunistpartiet, og at kommunistpartiet har den fulde kontrol over kineserne. Over for omverdenen skal paraden demonstrere Kinas status og magt.

Både inden og uden for grænserne skal alle høre beskeden om, at kommunistpartiet er garanten for stabilitet i Kina.

En gigantisk fiasko

2.000 km syd for hovedstaden er det tydeligt, at stabiliteten er en illusion. Her har Hongkong nu i over 100 dage været ramt af enorme og stadigt mere voldelige demokratiprotester.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
Morten Lind anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens christian jacobsen

Det såkaldte oprør i Hong Kong er initieret af kristne bevægelser i USA og studenterledere der samarbejder med den amerikanske efterretningstjeneste. Den 'frihed' de ønsker er frihed til at eje mere som private og til at genindføre vestlig kapitalisme. Respekt for Kina der klogeligt har været tilbageholdende med at bruge legitim magt overfor bøllerne.