Leder

Størst bifald går til forslag om at konfiskere krigsvåben i demokraternes tredje tv-debat

Tidligere kongresmedlem Beto O’Rourke fra Texas vækker opsigt, da han bryder et tabu i amerikansk politik og på et spørgsmål om beslaglæggelse af halvautomatiske rifler brugt i masseskyderier svarer bekræftende: »Ja, for helvede. Vi tager alle AR-15 og AK-47«. Et flertal af amerikanerne støtter ideen
Beto O’Rourke er gået videre end flere andre demokratiske kandidater, herunder Joe Biden og Elizabeth Warren, med sit forslag om gennem lovgivning at gøre det obligatorisk for alle våbenindehavere at sælge deres AR-15 og AK-47 rifler til forbundsstaten eller tilintetgøre dem.

Beto O’Rourke er gået videre end flere andre demokratiske kandidater, herunder Joe Biden og Elizabeth Warren, med sit forslag om gennem lovgivning at gøre det obligatorisk for alle våbenindehavere at sælge deres AR-15 og AK-47 rifler til forbundsstaten eller tilintetgøre dem.

FREDERIC J. BROWN

14. september 2019

Det måske mest mindeværdige øjeblik i torsdagens tv-debat i Houston mellem ti demokratiske præsidentkandidater kom, da tidligere kongresmedlem Beto O’Rourke fra El Paso, Texas, slog til lyd for at beslaglægge alle halvautomatiske rifler i USA.

»Ja, for helvede,« svarede O’Rourke på et spørgsmål fra ABC News tv-vært David Muir. »Vi vil tage alle AR-15 og AK-47.«

Bemærkningen udløste aftenens største bifald fra tilskuerne i hallen på det afroamerikanske Texas Southern University. Forinden havde O’Rourke forklaret, at kugler fra disse oprindeligt militære skydevåben »springer alt i ens krop i små stykker«.

Det var i orden, sagde han, at benytte dem på krigens slagmark for at sikre, at en såret fjende ikke skød tilbage mod en amerikansk soldat.

Men for nylig havde O’Rourke mødt moren til en 15-årig pige, der var blevet ramt af kugler fra en AR-15 riffel i et masseskyderi i Odessa, Texas.

»Hun så sin datter bløde ihjel. Der gik en time, før ambulancen ankom. Der var ikke nok til at hente alle de sårede.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Olaf Tehrani
  • Poul Erik Riis
Erik Karlsen, Olaf Tehrani og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aftenens største mååååben går til følgende sorte snak fra Biden!

Linsey Davis: Mr. Vice President, I want to talk to you about inequality in schools and race. In a conversation about how to deal with segregation in schools back in 1975, you told a reporter, “I don’t feel responsible for the sins of my father and grandfather. I feel responsible for what the situation is today, for the sins of my own generation, and I’ll be damned if I feel responsible to pay for what happened 300 years ago.” You said that some 40 years ago, but as you stand here tonight, what responsibility do you think that Americans need to take to repair the legacy of slavery in our country?

Joe Biden: Well, they have to deal with the … Look, there is institutional segregation in this country. And from the time I got involved, I started dealing with that. Redlining, banks, making sure that we are in a position where—
Look, we talk about education. I propose that what we take is those very poor schools, the Title 1 schools, triple the amount of money we spend from $15 to $45 billion a year. Give every single teacher a raise to the equal of … A raise of getting out of the $60,000 level.
No. 2, make sure that we bring in to the help with the stud—the teachers deal with the problems that come from home. The problems that come from home, we need… We have one school psychologist for every 1,500 kids in America today. It’s crazy. The teachers are required—I’m married to a teacher. My deceased wife is a teacher. They have every problem coming to them.
Make sure that every single child does, in fact, have three, four, and five-year-olds go to school. School! Not day care, school. We bring social workers into homes of parents to help them deal with how to raise their children. It’s not that they don’t want to help. They don’t know what— They don’t know what quite what to do. Play the radio. Make sure the television—excuse me, make sure you have the record player on at night. The phone—make sure the kids hear words. A kid coming from a very poor school—er, a very poor background will hear 4 million words fewer spoken by the time they get there.
Davis: Thank you, Mr. Vice President.
Biden: No, I’m going to go like the rest of them do, twice over, OK? Because here’s the deal. The deal is that we’ve got this a little backwards. And by the way, in Venezuela, we should be allowing people to come here from Venezuela. I know Maduro. I’ve confronted Maduro. No. 2, you talk about the need to do something in Latin America. I’m the guy that came up with $740 million to see to it those three countries, in fact, change their system so people don’t have to chance to leave. You’re all acting like we just discovered this yesterday! Thank you very much.

øøøøøøøøøøhhh hvaaaa?

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, John Andersen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

I forlængelse af Jan Jensens eksempel på hvordan Biden går helt i sort og tydeligt har problemer med hukommelse og sprogligheden, kan det her ses hvordan han fornyligt fik udnævnt Obama (Barack) til at være blevet myrdet. Det er tæt på rystende og behandles hér i The Jimmy Dore show:
https://www.youtube.com/watch?v=sOUd3vdSV0A

Eva Schwanenflügel, John Andersen og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

I Danmark har velfærdsstaten i gennem årene skabt et fællesskab mellem danskerne. I USA har den kapitalistiske neo liberalisme skabt et folk, hvor mand dræber hinanden.

I Danmark kan man nogle gange fornemme at journalisternes spørgsmål afdækker journalisternes helv-akademiske perspektiv mere, end om man så må sige almindelige danskeres perspektiv.

Lige efter demokraternes præsidentkandidat-TV-debat sad gudhjælpemig to CNN journalister (Erin Burnett og Dana Bash), og stillede kandidaterne spørgsmål, der skulle tilfredsstille almindelige amerikanere. Begge jornalister med velpolstrede bankkonti. Den ene nok i en milliardær-husholdning og den anden nok i en mangemillionær-husholdning - for begges vedkommende har de været det i årevis. Dette afspejlede sig således i spørgsmålene, at alle blev spurgt til stakkels Bidens Biden-bashing, undtagen Warren og Sanders, der blev spurgt om horhøjede skattetryk, og m at tage almindelige amerikaners sundhedsforsikringer.

I studiet styrede Anderson Cooper slagets gang. Han er selv er en del af Vanderbilt familien. Alle på CNN synes at status-quo-Biden var klar vinder............Selvfølgelig

Prøv at gå frem til 03.21 i dette klip fra debatten forleden:
https://www.youtube.com/watch?v=osNqIbJkqUg

Efter at have forsøgt at forklare Biden at det for den almindelige amerikaner vil være både billigere og langt mere trygt at have en offentlig sundhedsdækning for alle, informerer Bernie Sanders Joe Biden om at det amerikanske sundhedssystem er dobbelt så dyrt som bl.a. det canadiske, som har offentlig sundhedsdækning for alle. Til dette svarer Biden: "This is America", underforstået at sådan er tingenes tilstand i Guds eget land, og sådan skal det forblive? Eller tjekker han om han er rette sted? Er Biden i tvivl om hvor han befinder sig på planeten? Noget kunne tyde på det. Gud bevare Demokraternes kommende præsidentkandidat.