Leder

Boris snubler på opløbsstrækningen, og målstregen er nu længere væk

Trods udsættelsen af Brexit har Boris Johnson medvind og kan meget vel vinde en ny afstemning om skilsmisseaftalen med EU i den kommende uge. Omvendt har EU-tilhængerne også fået ny luft. Alt er i virkeligheden igen i spil i det endeløse Brexit-drama
Boris Johnson gentog sit løfte om at forlade EU den 31. oktober do or die, men tidsmæssigt ser det vanskeligt ud. Det blev understreget af hans brev eller rettere hans tre breve til EU sendt sent lørdag aften.

Boris Johnson gentog sit løfte om at forlade EU den 31. oktober do or die, men tidsmæssigt ser det vanskeligt ud. Det blev understreget af hans brev eller rettere hans tre breve til EU sendt sent lørdag aften.

UK PARLIAMENT

21. oktober 2019

Millioner af briter, der foran tv-skærmene lørdag fulgte med i den tragikomiske uendelige sæbeopera, som parlamentets behandling af Brexit er endt med at blive, kunne næppe tro deres egne øjne, og mon ikke et par stykker fik eftermiddagsteen galt i halsen. Boris Johnsons lovede superlørdag, der en gang for alle skulle få lukket aftalen med EU og levere det lovede Brexit, snublede ved allersidste hæk før målet.

Det var naturligvis skæbnens ironi, at det var en af de konservative ronkedorer, Boris Johnson selv har fritstillet, fordi han ikke blindt ville følge ham, der tiltede opløbet. Sir Oliver Letwins tillægslov var ment som en forsikring mod no deal, for mange mistænker folkene omkring premierministeren for i virkeligheden at ønske sig no deal, selv om de ikke siger det. Og tiltroen til, at regeringen spiller med åbne kort er – forståeligt nok – ikke stor.

Det var altså ikke et fjendtligt missil, der ramte premierministeren. Oliver Letwin forsikrede umiddelbart bagefter, at han ville stemme for Boris Johnsons skilsmisseaftale, men effekten blev, at Johnson snublede i opløbet mod sin store sejr.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Jesper Eskelund
  • David Zennaro
  • Ejvind Larsen
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Niels-Simon Larsen
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Jesper Eskelund, David Zennaro, Ejvind Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Ifølge deres udregning ville Boris have vundet med fem stemmer, og Brexit-balladen ville mere eller mindre være overstået."
HMMM - Hvis Briterne vil have hele Brxit balladen af bordet så er der kun en vej - Revoke Article 50 og blive i EU. Enhver EU aftale er kun starten på 10års(plus plus) forhandlinger og usikkerhed. Storbritanien vil aldrig finde den pot med guld for ended af regnbuen som Boris & Co lovede befolkningen i 2016. Men nu ved vi(jeg er bosiddende herovre i Mad House!) hvad Brixit betyder, så en konfirmerende folkeafsteming for at se om Breixt nu vitterligt at 'Will of the People' burde være en selvfølgelighed. Men med BoJo ved roret så er Common Sense forduftet for længst.

Niels Jakobs, Eva Schwanenflügel, Jesper Eskelund og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nu har Speaker of the House John Bercow, besluttet at Boris Johnsons Brexit-aftale ikke kommer til afstemning idag.
Det betyder, at regeringen vil gøre alt hvad der er muligt for at få vedtaget lovene inden 31. Oktober.
Det er usandsynligt, at det kan nås.

Men magtspillet fortsætter ufortrødent.

Nå, nu ser det ikke ud til, at BoJo vil følge mit seneste forslag: at stritte Nordirland ud af Storbritannien.

Så kommer der her et nyt forslag: I må stemme igen (ikke om, for nu kan det foregå på et lidt mere oplyst grundlag - ikke helt stringent argumentation, jeg ved det..;))
Blir' det så igen leave, så leaver I og vi gider ikke høre en lyd mere fra jer.
Blir' det remain, så napper I en tredje, - så må det blive bedst ud af tre.
Vittige hoveder her i vores egen lille banan-stat, i sin tid da vi skulle stemme om, fordi vi åbenbart havde stemt forkert, sagde jo også: okay så lad os tage en bedst ud af tre;-)