Leder

Hongkong nærmer sig kinesiske tilstande

Tirsdag gik så det øverste juridiske organ under den kinesiske Folkekongres’ Stående Komité (NPCSC) på banen og undsagde højesteret i Hongkong
Siden mandag har politiet sammenlagt arresteret 1.100 demonstranter, mens 300 sårede er blevet bragt på hospitalet. På billedet ses en gruppe studerende foran Hongkongs Polytekniske Universitet.

Siden mandag har politiet sammenlagt arresteret 1.100 demonstranter, mens 300 sårede er blevet bragt på hospitalet. På billedet ses en gruppe studerende foran Hongkongs Polytekniske Universitet.

NICOLAS ASFOURI

20. november 2019

Efter forgæves forsøg på at flygte ud gennem kloakkerne opgav næsten alle de tilbageværende studerende på Hongkongs Polytekniske Universitet tirsdag deres besættelse og lod sig arrestere af det politi, som siden søndag har opretholdt en jernring om universitetet. Tirsdag middag havde 600 demonstranter overgivet sig, heraf 200 under 18 år, som fik lov at gå, mens de øvrige 400 blev arresteret.

Siden mandag har politiet sammenlagt arresteret 1.100 demonstranter, mens 300 sårede er blevet bragt på hospitalet. Sociale medier bragte tirsdag talrige videoklip, der viser politiets brutale behandling med spark til hovedet og gennemprygling med stave af aktivister liggende på jorden.

Til stemningen af nederlag føjede sig så tirsdag den udfordrende melding fra den kinesiske ledelse i Beijing, at den underkendelse af maskeringsforbuddet, som Hongkongs højesteret foretog mandag, er i strid med Hongkongs ’miniforfatning’, den såkaldte Basislov.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karsten Nielsen

Jeg ville nok være forsigtig med uden videre at kalde demonstranterne fra universitetet i Hong Kong for en "demokratibevægelse". 200 af demonstranterne var under 18 år, og man kan nok stille spørgsmål ved, hvor seriøse overvejelser disse unge har gjort sig om demokrati. Fra demonstrationer andre steder - også i Danmark - ved vi, at en del unge mere er optændt af at udtrykke vrede end noget andet, og at det udtrykte formål (her: "demokrati og frihed") dækker over denne realitet. Og at disse, voldelige unge får lov at gå uden anholdelse synes jeg ikke kun taler om et brutalt politi. (Det ville næppe ske i Danmark).