Leder

Hongkong valgte demokratiet

Resultatet ved Hongkongs distriktsvalg søndag blev en monumental sejr til protestbevægelsen, som fortsat taler på vegne af majoriteten i Hongkong. Resultatet lægger fornyet pres på Carrie Lam
Valgdeltagelsen i Hong Kong slog alle rekorder, og de prodemokratiske kandidater satte sig på næsten 90 procent af pladserne.

Valgdeltagelsen i Hong Kong slog alle rekorder, og de prodemokratiske kandidater satte sig på næsten 90 procent af pladserne.

May James

26. november 2019

Hongkong har punkteret Kinas propaganda om byens protestbevægelse. Gang på gang har kinesiske medier og officielle talspersoner pustet til myten om det tavse flertal, der bare venter på en mulighed for at tage afstand til protesterne.

Søndagens distriktsvalg bød på en sådan mulighed. Her stod den demokratiske alliance samlet om protestbevægelsens krav. De stillede for første gang op i alle 452 valgkredse og bad vælgerne sende et klart signal til byens regeringschef, Carrie Lam, og centralregeringen i Beijing.

Resultatet blev en monumental sejr.

Valgdeltagelsen slog alle rekorder, og de prodemokratiske kandidater satte sig på næsten 90 procent af pladserne. Økonomisk recession og en usikker politisk fremtid har ikke marginaliseret den folkelige bevægelse, der efter snart et halvt år bliver ved med at genopfinde sig selv.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Erik Karlsen
Katrine Damm, David Zennaro og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer