Leder

Opgøret med Weinstein: Han slipper igen for omkostningerne og ansvaret

Harvey Weinsteins advokater har lavet et foreløbigt forlig med 30 skuespillere og ansatte, som han er beskyldt for at have chikaneret og voldtaget. Resultat: Han skal ikke selv betale noget, og han skal ikke tage noget ansvar ...
Harvey Weinstein, som vel at mærke ikke er erklæret personligt konkurs, skal ikke selv betale en penny til ofrene, og ifølge The New York Times er han ikke forpligtet sig til at erkende noget ansvar. Alle omkostninger bliver nemlig dækket af et forsikringsselskab.

Harvey Weinstein, som vel at mærke ikke er erklæret personligt konkurs, skal ikke selv betale en penny til ofrene, og ifølge The New York Times er han ikke forpligtet sig til at erkende noget ansvar. Alle omkostninger bliver nemlig dækket af et forsikringsselskab.

Eduardo Munoz

13. december 2019

#MeToo handler ikke om sex, køn eller identitetspolitik. Det handler om magt og ulighed. Og da de første afsløringer i 2017 af Hollywoodproduceren Harvey Weinsteins formodede chikane af og overgreb på adskillige kvinder over adskillige år fandt sted, var det et chok for offentligheden, at han var sluppet afsted med det så længe. Mange havde vidst det uden at anmelde noget til nogen, og endnu flere havde haft en stærkt begrundet mistanke, men ikke gjort noget.

Han var en mand med magt til at skabe og ødelægge karrieren for folk, som hele deres liv havde arbejdet på at blive berømte i filmbranchen. Ikke nok med det. Han havde betalt advokater til at lave såkaldte non-disclosure agreements med de forulempede, så de fik penge for at tie stille.

Harvey Weinstein opførte sig tilsyneladende, som om han havde magt og rigdom nok til at være hævet over loven. Hvilket han også længe var.

Indtil den første kvinde fortalte sin historie under hashtagget #MeToo, og mange flere fulgte efter med deres afsløringer. Da det, der havde været accepteret i toppen af kulturindustrien, blev offentligt, var det ikke længere acceptabelt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aase Rigmor Pedersen

Det er bestemt ikke kun ham. De andre slyngler Epstein, Polanski og Woody Allen er sluppet fra deres voldtægter uden skrammer. Polanski vinder endda priser.

Minna Rasmussen, Espen Bøgh, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar