Leder

Rød revolte i Tyskland: Nyvalg er den logiske konsekvens af SPD’s oprør og kaos

SPD’s bagland har ydmyget sin partiledelse med valget af en næsten ukendt formandsduo, der vil sprænge Merkels sidste regering med sine venstreorienterede krav. Ikke bare SPD står i kaos til halsen. Også Merkels magtoverdragelse ligger i ruiner
53 procent af medlemmerne i socialdemokratiske SPD har valgt de ukendte oprørere Norbert Walter-Borjans og Saskia Esken som nye partiledere.

53 procent af medlemmerne i socialdemokratiske SPD har valgt de ukendte oprørere Norbert Walter-Borjans og Saskia Esken som nye partiledere.

Fabrizio Bensch

2. december 2019

Ingen panik i partiet! SPD forlader ikke regeringen med det samme! Finansloven for næste år er på plads!

De brandslukkende formuleringer lå klar fra SPD-ledelsen. Alligevel gik der et skælv gennem Tyskland, da det lørdag aften lå fast, at 53 procent af medlemmerne i socialdemokratiske SPD har valgt de ukendte oprørere Saskia Esken og Norbert Walter-Borjans som nye partiledere.

For egentlig har SPD ikke tilvalgt oprørerne fra partiets venstrefløj, der formentlig vil sprænge regeringskoalitionen med Merkel. SPD har nærmere fravalgt vicekansler Olaf Scholz og resten af SPD-ledelsen, der vil fortsætte regeringssamarbejdet med Merkels CDU/CSU.

Walter-Borjans og Esken er kloge mennesker med hjertet til venstre. Men de optræder nærmere som venlige ekspedienter hos en provinsoptiker end som politikere, der vil ændre Europas største land og økonomi. Derfor står SPD nu også uden en reel kanslerkandidat, hvis det ender i nyvalg – hvilket det bør med to så retningsforvirrede og svækkede partiledelser som i CDU/CSU og især SPD.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Erik Karlsen
Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer