Leder

Både gode viljer, forførerisk greenwashing og kynisk interessevaretagelse udfoldes i Davos

Årets Davos-møde minder os om verdens uligheder og urimeligheder og fortæller os, at noget er i skred
WEF’s formand, Klaus Schwab, valgte at lade Greta Thunberg tale i kølvandet på Donald Trump, så det for hele verden blev krystalklart, hvor afgrundsdyb og alvorlig kløften er mellem de unge, der vil redde klimaet og fremtiden, og den ældre, selvhævdende, men magtfulde mand, skriver Jørgen Steen Nielsen på lederplads.

WEF’s formand, Klaus Schwab, valgte at lade Greta Thunberg tale i kølvandet på Donald Trump, så det for hele verden blev krystalklart, hvor afgrundsdyb og alvorlig kløften er mellem de unge, der vil redde klimaet og fremtiden, og den ældre, selvhævdende, men magtfulde mand, skriver Jørgen Steen Nielsen på lederplads.

Denis Balibouse

24. januar 2020

Umiddelbart har alt været ved det gamle under årets World Economic Forum (WEF), der slutter i alpebyen Davos fredag. 3.000 særligt inviterede erhvervsledere, politiske ledere og repræsentanter for internationale institutioner har været samlet.

Blandt dem 119 milliardærer og 53 stats- og regeringschefer. Godt 75 procent af deltagerne er mænd, gennemsnitsalderen 50+. For at få en invitation har deltagerne forinden anskaffet sig et medlemskort til WEF til en pris af 60.000-600.000 schweiziske franc (417.000-4.170.000 kr.), afhængigt af hvad man vil have adgang til. Dertil betaler virksomheder 27.000 franc (188.000 kr.) for hver deltager.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Sommer
  • Karsten Nielsen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Kim Øverup
  • Marianne Stockmarr
  • Ejvind Larsen
  • Kurt Nielsen
  • Niels-Simon Larsen
Søren Sommer, Karsten Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Kim Øverup, Marianne Stockmarr, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et øjebliksbillede som sikkert står nærmest urørt også om et par år....

Nu lader også de rige som om de er ivrigt optagede af klima og miljø. Forandringen starter i sproget, skriver jsn optimistisk, men sprogets relevans og betydning har allerede i årevis været under beskydning og generel deformering og politisk er fakta nu gjort til et spørgsmål om holdninger.
Vi er derfor muligvis ikke tættere på, men længere fra løsninger end nogensinde før, trods den megen grønvaskende støj på linjen fra alle sider.

Søren Sommer, Bjarne Bisgaard Jensen, Mikkel Zess, Erik Winberg, Flemming Berger, Maia Aarskov, Alvin Jensen, Susanne Kaspersen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Ishøj Christensen

Ansvarlig kapitalisme? Det kunne jeg godt tænke mig at høre lidt mere om!