Leder

Meghan og Harrys ungdomsoprør viser os, at det britiske kongehus ikke er usårligt

Det forlyder, at dronning Elizabeth er alt andet end forstående over for oprøret i egne rækker, men ved at række hånden ud til sit barnebarn, vedbliver kronen med at svæve over vandene. Hold dine venner tæt, men dine fjender endnu tættere
Harry og Meghan vil gøre sig økonomisk uafhængige og kommercialisere deres royale brand uden for kongehusets kontrol. En sådan kommerciel udnyttelse kunne blive startskuddet på en udvanding af det kongelige brand, og det må naturligvis forhindres, skriver Jakob Illeborg på lederplads.

Harry og Meghan vil gøre sig økonomisk uafhængige og kommercialisere deres royale brand uden for kongehusets kontrol. En sådan kommerciel udnyttelse kunne blive startskuddet på en udvanding af det kongelige brand, og det må naturligvis forhindres, skriver Jakob Illeborg på lederplads.

SplashNews.com

15. januar 2020

Den britiske skribent Walter Bagehot skrev i 1860: »Konceptet med at have en familie på tronen er en interessant idé. Den bringer kongehusets storhed og stolthed ned på et plan, der er forståeligt for almindelige mennesker«.

Familien som begreb er blevet omdrejningspunktet i sagen om Meghan og Harrys erklærede farvel til livet i familien Windsors fornemmeste række, af Lady Diana døbt The Firm for sin virksomhedsagtige struktur.

Det er tankevækkende nok i sig selv, at en umiddelbart ligegyldig nyhed om interne problemer hos nummer fire i den britiske tronfølge kan tiltvinge sig ikke bare britiske, men også globale avisforsider dag efter dag, samtidig med at verden brænder (Australien) og truer med at eksplodere (Mellemøsten).

Men så stor er symbolikken omkring verdens mest berømte familie, at meldingen om prins Harrys utilfredshed med den behandling, hans kone har været udsat for i den britiske offentlighed, har medført en rødglødende debat om centrale elementer i spørgsmålet om, hvem briterne er, og hvordan de omgås hinanden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske Information lige skulle læse lidt i andre aviser, f.eks. Jyllands-Posten og Berlingske mm.
Her har der nemlig helt klart stået, at Dronning Elizabeth i GB i november-december 2019 var interesseret i at imødekomme de to unge personers ønsker, som vi taler om her. Men at sure gamle og stokkonservative spøgelser i det britiske kongehus ikke mente, at det vare en god ide!, fordi alt skulle være som det var. De har så åbenbart ikke læst deres Edmund Burke godt nok, og forstået, at for at bevare, må man forandre og vise rettidig omhu - som det hedder!

Desuden frasiger de her unge mennesker sig jo deres apanage, altså den løn, der får fra staten!

Royalt fims - der også lugter ilde.....
I der nogen derude der har en colestomipose i overskud...??
Hvorfor kan affæren ikke bare ties ihjel...??
Ikke engang aftenkaffen smager...