Leder

EU og Storbritannien har gang i en aggressiv parringsdans. Vi må håbe, at det hele driver over

Forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og Storbritannien begynder mandag. Det ville være en katastrofe for begge parter, hvis der ikke kommer en aftale. Så lad os håbe, at de seneste ugers skærmydsler bare er en aggressiv parringsdans
Allerede inden forhandlingerne om en ny aftale mellem EU og Storbritannien officielt begynder i Bruxelles mandag, er briterne i gang med at spinne præmisserne, mener Brexit-forhandler, Michel Barnier, og EU.

Allerede inden forhandlingerne om en ny aftale mellem EU og Storbritannien officielt begynder i Bruxelles mandag, er briterne i gang med at spinne præmisserne, mener Brexit-forhandler, Michel Barnier, og EU.

Francois Lenoir

27. februar 2020

EU’s normalt så stoiske Brexit-forhandler, Michel Barnier, klappede flere gang hårdt sin plastikpult i frustration, da han tirsdag i Bruxelles præsenterede det 46 sider lange forhandlingsmandat, der skal bruges til at få en endelig frihandelsaftale i stand med briterne, og som de 27 EU-lande på rekordtid er blevet enige om.

For allerede inden forhandlingerne om en ny aftale mellem EU og Storbritannien officielt begynder i Bruxelles mandag, er briterne i gang med at spinne præmisserne, mener Barnier og EU:

Briterne vil først og fremmest »genvinde vores økonomiske og politiske selvstændighed«, som en talsmand for Downing Street 10 sagde i denne uge. Så de vil ikke være bundet til EU’s regler i fremtiden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Det ville være en katastrofe for begge parter, hvis der ikke kommer en aftale". Men hvorfor skulle det blive en katastrofe? Hvad er det vi skal frygte?

Katastrofe er et stort ord, men det vil være en klar "loose loose situation",
Man bliver rigere på samhandel og derfor fattigere af mangel på samme !