Leder

Målfattig klimakamp i EU

Der bliver brug for et benhårdt pres kombineret med hjælp til de klemte, kulafhængige østlande, hvis ikke EU skal falde helt igennem og svigte på det afgørende klimamøde i Glasgow til november
Dan Jørgensen agerede pennefører, for de 12 EU-lande, der har sendt en appel til EU-Komissionen, om "senest i juni" at udlægge en endelig plan for reducering af drivhusgasudledningen i 2030.

Dan Jørgensen agerede pennefører, for de 12 EU-lande, der har sendt en appel til EU-Komissionen, om "senest i juni" at udlægge en endelig plan for reducering af drivhusgasudledningen i 2030.

Ólafur Steinar Rye Gestsson

4. marts 2020

Man behøver bare citere en enkelt passage i det lækkede forslag til europæisk klimalov, som EU-Kommissionen onsdag præsenterer i Bruxelles. I karakteristisk teknokratsprog hedder det:

»På basis af en omfattende konsekvensvurdering og under hensyntagen til sine analyser af de integrerede nationale energi- og klimaplaner indleveret til Kommissionen i overensstemmelse med EU-regulering 2018/1999 fra Europa-Parlamentet og Rådet, bør Kommissionen til september 2020 revurdere Unionens 2030-mål for klimaet og undersøge mulighederne for et nyt 2030-mål på 50-55 pct. udledningsreduktioner, sammenlignet med 1999.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Kurt Nielsen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Marianne Stockmarr
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Peter Madsen

Tryk på stopknappen til Baltic Pipe, Energiminister, Dan Jørgensen og læg pres på Polen. Polen er den største bremseklods mod en anstændig klimapolitik i EU. De åbner som det eneste land i Europa nye kulminer, og sværger til de mest CO2 forurenende energikilder i deres energiforsyning. Baltic Pipe vil ikke ændre det forhold og vil i værste fald bidrage til de klimafornægtende partier i Polens politik.
Danmark skylder ikke Polen noget i den sammenhæng.