Leder

Erdogan er besluttet på at cementere en position som regional stormagt

Tyrkiets drone-lektion af de syriske styrker i Idlib viser, at Erdogan er ved at lægge luft til Vladimir Putin
Tyrkiets hjemmeproduktion af militære droner er et af flere eksempler på præsident Recep Tayyip Erdogans projekt med skabelse af en selvstændig militær profil efter årtiers ydmygelser, skriver Lasse Ellegaard.

Tyrkiets hjemmeproduktion af militære droner er et af flere eksempler på præsident Recep Tayyip Erdogans projekt med skabelse af en selvstændig militær profil efter årtiers ydmygelser, skriver Lasse Ellegaard.

AA/ABACA

11. maj 2020

Torsdagens afdækning af Tyrkiet som dronestormagt, skrevet af Waleed Safi, vores korrespondent, var ikke kun opsigtsvækkende i skildringen af de regerende tyrkiske islamisters udvikling af en egen våbenindustri, der stort set er gået under den offentlige radar, men også ved at påpege et skift i den tyrkiske holdning til såvel NATO-partneren USA som til Vladimir Putins Kreml.

Tyrkiets hjemmeproduktion af militære droner er et af flere eksempler på præsident Recep Tayyip Erdogans projekt med skabelse af en selvstændig militær profil efter årtiers ydmygelser – fra våbenembargoen efter Cypern-invasionen i 1974 til USA-kongressens seneste afvisning af at sælge Patriot-missiler til Ankara.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • David Zennaro
Olaf Tehrani og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu