Leder

Farvel til den britiske legende Vera Lynn – og måske til Boris’ drømme om storhed

Den britiske økonomi sejler, og med udsigten til en dobbelt whammy fra både COVID-19 og Brexit ser gennemførslen af Boris Johnsons store planer for sit lands fremtid ualmindeligt svære ud
Hvor den danske hverdag på linje med den tyske og franske forsigtigt nærmer sig normalen, er det britiske samfund stadig underlagt skrappe restriktioner, der allerede har skadet økonomien betragteligt og ser ud til fortsat at ville gøre det mange måneder frem.

Hvor den danske hverdag på linje med den tyske og franske forsigtigt nærmer sig normalen, er det britiske samfund stadig underlagt skrappe restriktioner, der allerede har skadet økonomien betragteligt og ser ud til fortsat at ville gøre det mange måneder frem.

Leon Neal

19. juni 2020

Der er forandring i luften i Storbritannien. Vera Lynn, den ikoniske britiske sangerinde, der muntrede briterne og de britiske soldater op under Anden Verdenskrig med sangen »We’ll Meet Again«, er død, 103 år gammel. Dermed forsvinder et af de sidste nulevende kulturelle bånd til den periode, der har betydet så meget for tilblivelsen af det moderne britiske samfund.

Dame Vera Lynns stemme blev et vidnesbyrd om en svunden epoke, der i ældre generationers forståelse var en tid, hvor man bekymrede sig om hinanden og det samfund, man levede i – en værdi, som mange mener, siden er gået fløjten.

Og det var ikke mindst denne følelse af mangel på samhørighed og national selvforståelse, der fik de ældre generationer til at stemme for at forlade EU i 2016. Længslen efter fortiden og ønsket om at take back control blev også demografisk tydelig i Boris Johnsons overbevisende valgsejr i december 2019.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Per Klüver
  • Jesper Eskelund
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Jesper Eskelund, David Zennaro og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Med baggrund i unionens nyligt fastsatte kurs mod udskydelse af håndtering af euroens asymmetriske kriseskabelse, kunne man med rette påstå, det er lidt tidligt at påkalde sig håneretten over Storbritannien.

Vi her i landet står over for en generationsgæld uden skygge af chance for positivt afkast for generationer ene og alene båret frem på ryggen af en lame duck ved navn Merkel.

Jeppe Lindholm

Om senest 10 år har der været afviklet en ny folkeafstemning om Storbritanniens EU medlemsskab. Eller Skotland har erklæret sig for selvstændig og indtrådt i EU.

Kan man i fremtiden melde sig ind i gældsunionen uden at påtage sig sin andel af den til enhver tid gældende unionsgæld ?