Leder

Trump lider nederlag, hvor han mindst ventede det. Blandt konservative højesteretsdommere

Det vil være en fejl at tro, at højesterets kendelser om Trump-regeringens inkompetente lovgivningsarbejde og juraens ophøjethed over politik i LGBTQ-spørgsmål betyder, at demokraterne har fået nemmere ved at påvirke det amerikanske samfund. Men Trump kan heller ikke med samme vægt som før bruge det som argument i sin valgkamp, at han har trukket højesteret i sin retning
Såkaldte ’dreamers’ fejrer, at højesteret har afsagt en kendelse, der går imod Trumps forsøg på at afslutte det såkaldte DACA-program, som blev indført under tidligere præsident Barack Obama for at beskytte migranter, der er kommet illegalt til USA som børn, eller som aldrig har fået opholdstilladelse.

Såkaldte ’dreamers’ fejrer, at højesteret har afsagt en kendelse, der går imod Trumps forsøg på at afslutte det såkaldte DACA-program, som blev indført under tidligere præsident Barack Obama for at beskytte migranter, der er kommet illegalt til USA som børn, eller som aldrig har fået opholdstilladelse.

Robert Gauthier

Udland
20. juni 2020

Donald Trump var i det selvironiske hjørne, da han torsdag kommenterede det faktum, at en dom fra USA’s Højesteret for anden gang på en uge gik ham og hans konservative bagland imod.

»Får du det indtryk, at højesteret ikke bryder sig om mig?« skrev han.

Trump bruger sin succesfulde udskiftning af to dommere i den amerikanske højesteret i sin kampagne for at blive genvalgt. Højesteret udgøres nu af fem konservativt udpegede dommere mod fire demokratisk udpegede.

Så selvfølgelig er det et slag, at højesteret mandag slog fast, at den føderale lov, som forbyder diskrimination på arbejdspladsen, også gælder for homoseksuelle og transpersoner. Og selvfølgelig bliver det ikke bedre af, at højesteret fulgte op med endnu en afgørelse torsdag, som går imod Trumps forsøg på at afslutte det såkaldte DACA-program. Et program, der blev indført under tidligere præsident Barack Obama for at beskytte migranter, der er kommet illegalt til USA som børn, eller som aldrig har fået opholdstilladelse. Det drejer sig om cirka 650.000 indvandrere fra forskellige lande, typisk Latinamerika, de såkaldte dreamers.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her