Leder

Ét år med BoJo, COVID-19 og kaos

Boris Johnson har nu været ved magten i præcis et år. Det har været en rutsjebanetur uden sidestykke. COVID-19 har testet premierministeren til det yderste. Han vandt sit liv i kampen mod sygdommen, men kan let tabe sit politiske projekt til langtidsfølgerne af pandemien
»Boris Johnson vil gerne være Churchill, men indtil nu har han mest været en feel-good-premierminister, der lover medvind på cykelstien. Hvordan mon han vil klare sig i den stive modvind, der venter?« spørger Jakob Illeborg.

»Boris Johnson vil gerne være Churchill, men indtil nu har han mest været en feel-good-premierminister, der lover medvind på cykelstien. Hvordan mon han vil klare sig i den stive modvind, der venter?« spørger Jakob Illeborg.

Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

25. juli 2020

»It’s been a hell of a year,« sagde en konservativ kollega, helt bevidst om sætningens dobbeltbetydning, da han forleden blev bedt om at beskrive Johnsons første år i spidsen for landet.

I 2019-2020 er Boris Johnson gået fra at være outsider og en nærmest grinagtig figur til at blive partileder, premierminister og overvældende sejrherre ved et parlamentsvalg. Derudover er han nu ægtemand, far og sidst men ikke mindst, verdens mest omtalte COVID-19-patient.

Der er næppe nogen tvivl om, at BoJo’s flirt med døden, da han lå i iltapparat på intensivafdeling, har påvirket manden, der før indlæggelsen mente, at sygdom er for svæklinge. Det har i den grad også påvirket hans land, hvis borgere i hverdagen er mærkbart mere frygtsomme overfor COVID-19 og hinanden, end tilfældet er i Danmark.

Storbritannien har et sted mellem 45.000 og 60.000 COVID-19-døde, alt efter hvordan man regner. Briterne har været udsat for en slingrekurs, som var det en tegneserie, med konstant modstridende meldinger om, hvordan man skal forholde sig til sygdommen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Poul Anker Juul
  • Jesper Eskelund
  • Eva Schwanenflügel
Olaf Tehrani, Poul Anker Juul, Jesper Eskelund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu