Leder

G20 svigter de fattige og klimaet

Coronakrisen sætter verdens fattige lande i en desperat økonomisk situation, men de store G20-økonomier har ikke for alvor lyst til at hjælpe dem, viser klubbens møde i Jeddah
Finansministre og centralbanker fra de store økonomiers G20-klub har i denne weekend holdt møde i Jeddah, Saudi-Arabien. Her ses den saudiske finansminister Mohammed al-Jadaan til virtuelt G20-møde.

Finansministre og centralbanker fra de store økonomiers G20-klub har i denne weekend holdt møde i Jeddah, Saudi-Arabien. Her ses den saudiske finansminister Mohammed al-Jadaan til virtuelt G20-møde.

Handout ./Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
20. juli 2020

Mens EU’s stats- og regeringschefer og europæiske medier i weekenden har haft deres fulde fokus på EU’s budget- og genopretningsudfordringer, har finansministre og centralbanker fra de store økonomiers G20-klub holdt møde i Jeddah, Saudi-Arabien, om den globale økonomis nok så voldsomme trængsler.

Og hvis nogle har forladt weekenden med en frustrerende følelse af, at EU-lederne ikke i tilstrækkelig grad leverer på coronakrisens udfordringer for økonomi, levevilkår og bæredygtighed, så skal de måske undlade at læse videre om G20’s bedrifter – for det bliver humøret næppe bedre af.

Bagtæppet for G20-mødet er en verden, hvor næsten halvdelen af den globale befolkning før coronakrisen levede for under 5,50 dollar om dagen, ifølge Verdensbanken hvad der forstås som fattigdom i et middelklasseland.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

ØV, men forventeligt. Money talks! "Citronen presses til sidste dråbe". Jordforbindelse og "helikopter-view" - en by i Rusland. Arbejderen skal have løn, som han kan bruge og overleve for ellers kan kapitalen ikke gevinstmaksimere!
Eller er dagsordenen en anden?

Kurt Nielsen, Holger Nielsen, John Hansen, Eva Schwanenflügel og Marie Vibe anbefalede denne kommentar

G / (i d) / 2 0 /

stod for Grøn 20. ..
Dét, jeg frygter er, at det egentlig står for G20 landenes "id". Et sygt dominerende ubevidst dyrisk instinkt; der handler om "Mig". Ikke "mig" som en del af verden, men mig: som mig og kun mig selv. Min vinding. Nu.
Tyve landes vinding - nu. De tyve mest kapitalstærke. Jo vist: de låner lidt ud. Mange tak.

Men de hører ikke. Jorden. Eller de kæreste Super(dejlige-u)ego´er:
(v) I findes.

Vi vil lighed. Vi vil Verden: og den ER Grøn. Den er mangfoldig men lige. Den rummer alt: og (!) Oxfam Ibis, og tusind millionærer jorden over, der nylig underskrev et håb om at betale MERE i Skat, til kloden var på køl (!)
Heya G1000 <3

hannah bro, Bodil Glismann, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dette forbavser mig absolut ikke.

Som jeg for nogle dage siden gjorde opmærksom på, ligger der et meget stort antal færge-store lystskibe med biler og helikopter (ofte 2) om bord i havnene lang Adria-kysten. Alle er registreret i et skattely, - mest anvendt er åbenbart et britisk skattely i Karibien.

Både skibene og ejernes store fly, som de er kommet rejsende med, er selvfølgelig hjemmehørende der, hvor også formuen er - altså i skattely.

Disse prominente familier, der modtager fine ærestitler af kongehuse, tjener formentlig deres formuer i vestlige lande ved at udnytte landenes borger-betalte infrastruktur. Men når vi kommer til beskatning af indtjeningen ophører deres solidaritet med landene og borgerne. Og flere EU-lande hjælper desværre helt åbenlyst til med dette umoralske svineri.

Men - så længe det er muligt (lovligt) at fragte pengene i skattely, bliver det også gjort. Derfor må der skabes en fælles EU-lovgivning, der beskatter de indtjente penge, - og alternativt beskatte deres varer og tjenester, når de sælges i EU. .

https://oxfamibis.dk/verdens-15-vaerste-skattely/

Werner Gass, Ron Levy, Kurt Nielsen, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, John Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

“ »Coronavirussen har blot løftet låget af den i forvejen eksisterende fattigdomspandemi. COVID-19 ankom til en verden, hvor fattigdom, ekstrem ulighed og disrespekt for menneskeliv trives, og hvor retlige og økonomiske politikker er indrettet på at skabe og fastholde de magtfuldes velstand, ikke at udrydde fattigdom. Det er det politisk valg, der er truffet.«”
Hrmmf! FN - venstreorienteret ekkokammer!

G20 står vist for Globale20knægte..