Leder

Bidens valg af Kamala Harris er en sejr for det nye USA

Kamala Harris er valgt ikke bare som den første farvede kvindelige vicepræsidentkandidat. Men også til at spille en historisk rolle i amerikansk politik. Den rolle kan hun kun udfylde, hvis hun viser, at hun kan appellere til andre end strategisk udvalgte vælgergrupper
Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden har valgt Kamala Harris som den første farvede kvindelige vicepræsidentkandidat i USA’s historie.

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden har valgt Kamala Harris som den første farvede kvindelige vicepræsidentkandidat i USA’s historie.

Robyn Beck

Udland
14. august 2020

Den 3. marts 1913 var mere end 5.000 kvinder samlet i Washington, D.C., for at demonstrere for deres ret til at stemme. Da en af de sorte kvindelige aktivister foreslog, at de afroamerikanske kvinder skulle marchere med deres hvide medsøstre, blev det afvist af lederen af demonstrationen. Hun var bange for at skræmme de hvide sydstatskvinder. Derfor kunne de afroamerikanske kvinder kun få lov til at deltage bagerst i marchen.

Ikke alle sorte aktivister fandt sig i den behandling og brød rækkerne. Det er dén historiske kamp, mange sorte kvinder og afroamerikanerne nu ser kronet med demokraternes præsidentkandidat Joe Bidens valg af Kamala Harris – den første farvede kvindelige vicepræsidentkandidat i USA’s historie.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kamala Harris' far er jamaicaner - og mon ikke det kan give bagslag for Demokraterne at markedsføre hende som en kvinde med bl.a. sort baggrund? Meget tyder på at Harris' kampagne vil lægge en del vægt på at hendes etnisk mangfoldige baggrund giver hende perspektiv og udsyn til verden etc., men Trump, som har døbt hende phony-Kamala, vil kunne berettige sin mobning af hende med bl.a. den fremførte påstand om hende sorte baggrund. Kamala Harris har i forvejen en lang række stærkt belastende sager i rygsækken, som vil tale imod at progressive vælgere tiltrækkes af det Demokratiske makkerskab Biden/Harris. En gentagelse af 2016-valget er blevet mere sandsynlig med valget af Harris som vicepræsident.

https://www.youtube.com/watch?v=wzR0g4Nlp3Y

Jan Jensen, Michael Waterstradt, Jeppe Bundgaard, Erik Boye, Anders Graae, Martin Rønnow Klarlund, Trond Meiring, Alvin Jensen og Søren Dahl anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Hanne, de progressive vælgere stemmer ikke på Trump alligvel. Det drejer sig om, at 'neutralisere' Trumps' 'Law and Order' strategi.

Og dér passer Kamala Harris glimrende ind, hendes fortid som anklager taget i betragtning. OK, hvis man leder, kan man godt finde nogen hår i suppen, men hun var den første til at indføre kropskamerer for politifolk efter en 'kedelig' episode, og hun var en virkelig stærk modstander af Trumps valg af en - meget konservtiv - højesteretsdommer.

Og der hvor Biden har svage sider, er hun stærk. Så jeg synes ikke det er noget dårligt valg af vicepræsident-kandidat.

Rolf Andersen, nej - de progressive vælgere bliver hjemme, for en betydelig til større del. Det samme skete, da Hillary Clinton skulle forsøge at ligne en rimelig kandidat. I øvrigt så har Biden et stort handicap ift. helt unge vælgere, men det er svært at se hvordan Harris skulle kunne bidrage med noget på dén front: https://www.youtube.com/watch?v=a0WcMa2Q8Ng

Jan Jensen, Erik Boye og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Plantage kapitalisme og den menneskeskabte klimakatestrofe der driver vilde dyr til et tættere liv med mennesker med zoonose overførte sygdomme til følge, bør addresseres samlet set som et problem.

USA, Danmark og resten af verden står med den samme udfordring.

Skiftende danske regeringer har på skift støttet danske industrivirksomheder til at flytte produktionen af vare til lande uden for EU, lande med mindre miljøbeskyttelse, lavere lønomkostninger og ringere krav til sikkerhed i produktionen mm.

CO2 produktionsudledning er derfor politisk støttet flyttet til dansk ejet slavearbejde produktion i udlandet.

Det problem står USA med, som alle andre lande i verden, det er håndteringen af dette problem der et omdrejningspunktet for global stabilitet og økonomisk fremgang på den lange bane, men med racisme og undertrykkelse af de fattige, som afledning fra det faktum, så de kortsigtede økonomiske gevinster fortsat kan høstes af den undertrykkende superrige klasse og aflede opmærksomheden fra at tale om den politiske medvirken til undertrykkelsen i USA, Danmark som i resten af verden.

Kamala Harris er forberedt på at skulle adressere racisme, det bliver meget spændende at følge.

’Enrich Not Exploit’

Det nye USA:):):)

Tobias Torfing

"Biden, hivs program ligger til venstre for Barack Obamas og Bill Clintons"

Helt seriøst? På hvilke punkter? Han er helt på linje med Bill og Hillary. Han var f.eks. for Bush’ Irak krig. Punkt for punkt er hans fremlagte forslag mere højreorienterede end Obamas, og på mange forslag også dårligere end Hillarys (mindsteløn og lign.).

Helt ufattelig ringe kommentar fra Information at slynge noget ud uden at henvise til ET eneste punkt.

"Harris er blandt andet udset til at kunne appellere til kvindelige vælgere i forstæderne. En gruppe, som både Trump og Biden skal have fat på, og til de yngre vælgere. "

Kammela fik overhovedet ikke fat på på de unge stemmer til primærvalget, ligesom hun kun nåede ud et meget smalt segment af kvinder (primært Journalister og kultureliten som i forvejen stemmer demokraterne). At tro det ændre sig i præsidentvalget er helt skørt. Men nu er skribenten jo også journalist. Harris taler til et meget lille segment som i forvejen stemmer demokratisk.

Argumentet har jo også lydt "do no harm"-kandidaten. Tiden må viser om det holder. Vi må se hvilke sager man kan finde af sager fra hendes tid i Californien.

Igen et skuffende indlæg om det amerikanske valg fra Information.