Leder

Fattige småbørn og gravide kvinder kan dø af coronaanbefalinger

Nationalt har mange vestlige lande lært af erfaringer i pandemiens første fase til at kontrollere smitten i den næste. Det må ikke skygge for, at pandemiens afledte effekter har helt andre, dystre konsekvenser for de allermest sårbare småbørn og kvinder i den fattigste del af verden
På verdensplan er 800.000 mennesker indtil videre døde som følge af COVID-19. Men tilsammen vil langt flere små børn – op mod 2,3 millioner i det mest kritiske scenarie – dø, før de fylder fem år, som som konsekvens af coronarestriktioner og mangel på tilstrækkelig lægehjælp.

På verdensplan er 800.000 mennesker indtil videre døde som følge af COVID-19. Men tilsammen vil langt flere små børn – op mod 2,3 millioner i det mest kritiske scenarie – dø, før de fylder fem år, som som konsekvens af coronarestriktioner og mangel på tilstrækkelig lægehjælp.

Bill Bachmann

Udland
26. august 2020

Coronaen har vist os, at nedlukning af økonomier for at bekæmpe pandemien er langt nemmere i rige lande end i fattige. Skal man frygte at dø af COVID-19 eller af sult, fordi de få kilder til en indtægt tørrer ud som følge af, at samfundet forsøger at begrænse smitten?

Der har siden pandemiens første rasen i foråret lydt dystre prognoser om, hvad eksempelvis fødevaremangel og sårbare økonomiers kollaps ville betyde for befolkningerne. Men også risikoen for kvinder og småbørns liv og helbred er der blevet advaret om fra forskellige organisationer.

Nu er der imidlertid kommet videnskab bag, og det er et dystert billede, der tegnes i en ny modelberegning i tidsskriftet The Lancet Global Health, som forskere fra Johns Hopkins University står bag:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

800.000, og hvor mange af dem var i risikogruppen dvs gamle og folk med livsstilssygdomme? Vi får det aldrig at vide.
Det samme med Danmark. Vi får ikke at vide, hvad det koster at holde smittetallet nede op mod hvor mange frustrationer det skaber i børnefamilierne, konkurser og arbejdsløshed.
Hvor mange sunde og raske er døde af corona?

Lise Lotte Rahbek, Jens Illum, Finn Sørensen, Steen Simonsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Thjaaa. Der er jo også gået mediespind i det hele nu om dage. Bare et lille regnskyld køres omgående i stilling som skybrud og voldsomt vejr. Før lukkede vi bare vinduer og døre og tog gummistøvler på og fandt det hyggelig.

Jeppe Lindholm

Siden marts og frem til nu er der døde omkring 35.000.000 mennesker på verdensplan. Heraf så 800.000 af COVID-19.

Samtidig bliver vi omkring 220.000 flere mennesker på jorden hver evig eneste dag. En tilvækst på størrelse med den danske befolkning tager således 25 dage. Det er omkring 40.000.000 flere sjæle siden marts da corona blev ophøjet til en pandemi.

Trond Meiring, Finn Sørensen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Alt taler for proportionalitet, men alligevel holder vi fast i den ekstreme forsigtighed. Den gør livet surt for os i den rige del af verden, og den ender med at koste langt flere liv, end den redder.