Gadens klimakamp skal ind i parlamentet

Det fik sløj mediedækning, da Greta Thunberg og en af de to tyske ledere af Fridays For Future (FFF), Luisa Neubauer, for nylig tilbragte halvanden time alene med Merkel i Berlin. Det afspejler desværre en klimabevægelse med svindende opbakning under coronapandemien, og måske endnu værre: en svindende tro på klimamålene og Parisaftalen.
At den anden FFF-leder, den 19-årige nordtysker Jakob Blasel, ser FFF som »en flok frustrerede aktivister«, har til gengæld fået markant mere tysk mediedækning. Beskrivelsen af de frustrerede FFF-folk bliver nemlig også brugt til at begrunde, at han – ligesom flere medaktivister – stiller op til den tyske forbundsdag for De Grønne ved næste års valg.
Det har udløst en arketypisk strid: Gadens pres mod parlamentets magt. Og klimakampens nødvendige radikalitet mod den parlamentariske virkeligheds kompromiskrav i kapitalismen.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
Falsk dikotomi.
Naturligvis skal gadens klimakamp ind i parlamenterne, men gadens klimakamp skal forblive og blive stærkere og være forbundet med repræsentanterne i parlamenterne.