Leder

Valget af Japans nye premierminister Yoshihide Suga er det sikre valg

Med Yoshihide Suga har Japan fået en premierminister, der står for kontinuitet mere end forandring og folkelighed
Japans afgående premierminister Shinzo Abe (tv.) overrækker blomster til sin efterfølger Yoshihide Suga (th.) efter en afstemning i det japanske parlament onsdag.

Japans afgående premierminister Shinzo Abe (tv.) overrækker blomster til sin efterfølger Yoshihide Suga (th.) efter en afstemning i det japanske parlament onsdag.

Eugene Hoshiko

18. september 2020

Yoshihide Suga overtager den politiske styring af verdens tredjestørste økonomi som ny premierminister i Japan. Det blev som ventet resultatet af en afstemning i det japanske parlament onsdag.

71-årige Suga har de sidste otte år kørt politisk parløb med den afgående premierminister, Shinzo Abe. I rollen som kabinetschef og som regeringens talsperson har han både over for offentligheden og på de interne linjer i Det Liberale Demokratiske Parti (LDP) været med til at definere en epoke i landets politik. Men selv om Shinzo Abe nu må trække sig grundet sygdom, er epoken ikke ovre. Suga har ikke lagt op til at bryde med sin forgængers linje. Tværtimod. De mange og ofte komplicerede udfordringer Japan står over for, vil han tackle med samme midler.

Det gælder økonomien, der allerede inden pandemien nærmede sig en recession. I de seneste tre kvartaler har væksten været i minus, hvilket er det værste resultat, siden Japan begyndte at opgøre BNP-tallene i 1955.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu