Leder

Boris Johnson kaldte vindmøller ’sataniske’, så tag hans grønne planer med et gran salt

Efter i mange år at have været fodslæbende vil Boris Johnson nu gøre Storbritannien verdensførende inden for produktion af havvindmølleenergi
Den britiske premierminister Boris Johnson har offentliggjort en ambitiøs plan om at gøre Storbritannien verdensførende inden for produktion af havvindmølleenergi.

Den britiske premierminister Boris Johnson har offentliggjort en ambitiøs plan om at gøre Storbritannien verdensførende inden for produktion af havvindmølleenergi.

Ritzau Scanpix

13. oktober 2020

Det fremgår som bekendt af Matthæusevangeliet, at de sidste skal blive de første. Set i den prisme er udsigten til at høste politiske points på den grønne omstilling gode for Boris Johnson og hans konservative regering. Efter at have været mildest talt fodslæbende – dele af partiet var rendyrkede klimafornægtere i en årrække – har premierministeren nu offentliggjort en ambitiøs plan om at gøre Storbritannien verdensførende inden for produktion af havvindmølleenergi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Lisbeth Glud
David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen og Lisbeth Glud anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg vil påstå, at Boris Johnson absolut er ligeså useriøs som Donald Trump. Og at dette med at UK skal forsyne hele Europa med vindkraft absolut er muligt med landets beliggenhed, men at det ellers blot er et rent luftslot, som han opfinder i en presset situation, hvor hans popularitet er helt i bund.

I søndags brød forhandlingerne mellem UK og EU fuldstændig og totalt sammen. Der var ellers lagt op til, af de 2 forhandlere, at nu skulle der virkelig ske noget, og planerne skulle speedes helt op i tempo, så det ville kunne nås inden sidste frist for Storbritanniens udtræden af EU.

Men altså - den britiske delegation havde fået besked på, at intet - absolut intet - måtte ændres i den udkast, om Storbritannien har udarbejdet, og i øvrigt fået igennem det ene kammer i parlamentet. Og det er selvfølgelig fuldstændig uantageligt for unionen.

Derfor opfordrer en lang række EU-lande deres borgere med bopæl i UK, at hurtigst muligt søge både visum og opholdstilladelse til det Storbritannien, hvor de lever, arbejder og bor. For ellers vil de opholde sig ulovligt i landet, og i øvrigt være helt retsløse i den forbindelse.

Måske ville en mere ansvarlig premierminister bruge al sin vågne tid til at opnå en aftale med unionen, som gavner landet. Men det er i hvert fald ikke det, Boris Johnson gør - tvært imod faktisk.