Leder

En mere sober Trump får et lille comeback i sidste tv-debat, mens Biden klarer skærene

Trump er langt bagud i meningsmålingerne, så det var ikke overraskende, at han benyttede sin måske sidste mulighed for at vende valgkampen til at gå i et frontalt angreb mod Joe Biden som politiker og som person i den sidste tv-debat
I modsætning til den første tv-debat, der af kommentatorer med sympati for begge partier blev kaldt for »en katastrofe« og »en ynkelig forestilling«, virkede præsident Trumps optræden denne gang mere i kontrolleret.

I modsætning til den første tv-debat, der af kommentatorer med sympati for begge partier blev kaldt for »en katastrofe« og »en ynkelig forestilling«, virkede præsident Trumps optræden denne gang mere i kontrolleret.

Jim Bourg

Udland
24. oktober 2020

Hvis man ikke lige vidste det, skulle man have troet, at Donald Trump var udfordreren og Joe Biden den siddende præsident i den sidste tv-debat mellem de to præsidentkandidater, som fandt sted i Nashville natten til fredag dansk tid.

Trump førte et veritabelt stormløb mod Biden, og det var til tider effektivt. Han hamrede løs med relevante spørgsmål til en mand, der har været i landsdækkende politik i 48 år: Hvis du vil kritisere mig for min indvandrer- og sundhedspolitik og forholdet til Nordkorea, kan du så ikke forklare, hvorfor præsident Barack Obama med dig som vicepræsident i otte år ikke fik løst disse problemer?

Præsidenten viste, at han kan være en syleskarp debattør. Trump behøvede ikke at afbryde Biden for at score point, som han så bombastisk og intimiderende forsøgte i den første tv-debat.

Tænk, hvis denne side af præsidenten havde fyldt mere af sendefladen i løbet af de seneste fire år …

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg så debatten i nat, og som ikke amerikaner, er der langt mere stil over Biden. Trump virker grov og plump i sin fremtoning. Debatten undgik næsten skænderier. Trump bliver personlig, angriber Bidens familie, mens han på klima og corona, har nogle yderst vidtløftige svar. Men det blev da klart for alle, at der er to veje at gå. Så hvem stoler man mest på.
Jeg fik bare det syn, at hvis Trump optræder rimelig normalt, ikke leger klovn og sviner, og måske siger mere end 5 ord i en sætning, så mister han opbakning blandt egne vælgere. De kan lide ham fordi han optræder og siger horrible ting, selv om det er løgne, æder de det råt. Jeg håber og beder til der kommer et skifte. USA skal heles. Det magter Biden.

Eva Schwanenflügel, Kirsten Brocks, Erik Lønholm, ole bramsen, Rolf Andersen, Carsten Wienholtz, Lisbeth Glud, Alvin Jensen, Steen Bahnsen og Nette Skov anbefalede denne kommentar

3 til 5 ord. It is bad, it is good, he is a god guy, he is a bad guy, det er det infantile sprog han henvender sig til sine vælgere med på vælgermøder, ikke fremtidig politik, men angreb på modstander Biden og så Obama og Clinton. og han lyver så vandet driver.

Eva Schwanenflügel, ole bramsen, Rolf Andersen, Carsten Wienholtz, Lisbeth Glud, Alvin Jensen, Steen Bahnsen og Nette Skov anbefalede denne kommentar

Trump: “My opponent wants to save the planet.”

Biden: “I absolutely want nothing to do with saving the planet. Don’t put that evil on me!”

Anders Graae, Ole Arne Sejersen, Steen Bahnsen og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar

Det bliver interessant at følge de "mere personlige – og eksotiske" beskyldninger fra Trump vedr. Biden og Biden Jr's tilsyneladende dybt korrumperede forhold i Kina og Ukraine, efterhånden som indholdet af den computer Biden Jr. glemte kommer frem.
Hvad der tidligere kun a posteriori kunne konkluderes ifm Burisma og andre underlige "tilfældigheder", kommer vi givetvis til at se konkrete beviser på nu - ja, måske ikke her eller andre etablerede medier som helst undgår disse ting, men de kommer frem ligegyldigt hvad - information wants to be free

Jeppe Bundgaard

To veje at gå, Helle Walter...? Korupt eller korupt? Mere fracking eller mere fracking? Flere penge til olieindustrien eller flere penge til olieindustrien? Flere skattelettelser til de rige eller flere skattelettelser til de rige? Ingen hjælp til almindelige mennesker under en pandemi eller ingen hjælp til almindelige mennesker under en pandemi. Fortsæt selv. Lad dig nu ikke forblænde af Biden. Prøv at undersøge hvilken lovgivning, han har stået for, og hvad han har stemt for igennem hans karriere. Det bliver ikke bedre for almindelige mennesker under ham. Og hvad sker der så efter 4 år med Biden? Der sker det samme som efter Obamas brudte løfter. De vælger en, der er endnu værre Trump. En rigtig fascist, der faktisk ødelægger verden og ikke kun Amerika.

Uenig Jeppe.. Men var jeg amerikaner stemte jeg på Biden. hvis de vælger en der er værre end Trump, nej de har lært lektien i USA.