Leder

Aung San Suu Kyi har svigtet sit ansvar i Myanmar

Alt tyder på endnu en storsejr til det tidligere frihedsikon Aung San Suu Kyi ved valget i Myanmar, og formentligt får hendes parti et stort nok flertal til ikke at bekymre sig om andre politiske partier og minoriteter i landet. Problemet er, at hun har haft mange muligheder for at styrke den demokratiske udvikling. I stedet har hun styrket sin egen magtposition
Tilhængere af Aung San Suu Kyis parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), fejrer det, der ligner en suveræn sejr ved valget i Myanmar i weekenden.

Tilhængere af Aung San Suu Kyis parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), fejrer det, der ligner en suveræn sejr ved valget i Myanmar i weekenden.

Lynn Bo Bo

Udland
10. november 2020

Stemmerne bliver fortsat talt op efter søndagens parlamentsvalgt i Myanmar. Alt tyder på endnu en storsejr til Aung San Suu Kyi, der for fem år siden overtog regeringsmagten efter årtiers militærregime. Ifølge estimater lavet af hendes parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), kan sejren vise sig at blive endnu større end sidst. I høj grad takket være Aung San Suu Kyis person og historie. Amay Suu – moder Suu – som mange af hendes støtter kalder hende, er ubetinget landets mest populære politiker.

Hendes far bliver i den brede befolkning set som hovedkraften bag afskaffelsen af det britiske kolonistyre, mens hendes egen kamp mod militærjuntaen har føjet yderligere til den folkelige affektion for familienavnet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her