Leder

Den præsident, vi håber på, at Joe Biden bliver

Verden har ikke brug for flere stærke mænd, verden har brug for en leder, der forstår, at magt er et ansvar, som kommer nedefra, og at klimaforandringerne er en historisk opgave. Joe Biden kan blive den leder
Nu, hvor Joe Biden har vundet kampen over Donald Trump, begynder kampen om at bestemme den midte, der vil definere Biden som præsident

Nu, hvor Joe Biden har vundet kampen over Donald Trump, begynder kampen om at bestemme den midte, der vil definere Biden som præsident

Joe Raedle

Udland
10. november 2020

Vi ved nu, at den næste amerikanske præsident bliver Joe Biden. Det, vi ikke ved, er, hvilken version af Joe Biden som kommer til at regere USA.

Under valgkampen har republikanerne hævdet, at den snart 78-årige Joe Biden var ved at blive senil. Og med underlige fortalelser og forglemmelser har Biden ikke helt formået at udslette indtrykket af, at han skulle være svækket af alderdom.

Omvendt har demokraterne anført, at Joe Biden med sin erfaring kunne genopfinde samarbejdet i amerikansk politik og genskabe USA’s position i verden. De siger, at han er den, som kan hele en splittet nation. Det sidste virker dog mere som en metafor for at uddrive dæmonen Trump end som et ønske om at imødekomme hans tilhængeres krav.

Men uanset hvad er det et fremskridt, at USA’s næste præsident ikke foragter sårbarhed eller dyrker styrke, rigdom og magt som afguder og betragter klimapolitik som obstruktion. Det vil være frisættende, at USA’s næste præsident ikke identificerer magten med sin egen person, men citerer sin mor, når han skal forklare sin grundholdning:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jaja, håb du bare, Rune, du der er ligeså forblændet af frygt for forandringer som de fleste andre medier, og derfor ikke ønsker at se andet end Trumps fald.
Men der er ingen grund til at håbe noget som helst, for det er ret evident hvilken præsident Biden bliver. Wall street jubler, krigsmaskineriet bliver smurt, det forhåndenværende ortodoksi glædes. Denne centrumekstremistiske cirkushest, som kan sprittes af og sættes ud på lageret efter han har opført sin offentlige rolle, mens dnc's grå eminencer trækker i snorerne... ja, håb er nok ikke tilstrækkelig her

Ken Sass, Jeppe Bundgaard og Anders Graae anbefalede denne kommentar

Lad os ikke tage sorgerne på forskud - jeg tænker, at Georgia vælger to demokrater til Senatet under de givne omstændigheder, hvor der pludselig er attråværdigt mål indenfor rækkevidde.

Ete Forchhammer , Steen Bahnsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar