Leder

Storbritanniens COVID-strategi bliver den næste store slagmark – Nigel Farage er tilbage

Et nyt britisk parti har set dagens lys. The Reform Party UK’s hovedformål er en radikal nytænkning af hele COVID-strategien. Partiets stifter er en gammel kending, der tidligere har været dygtig til at vejre folkestemningen
»Nedlukninger virker ikke. Faktisk gør de mere skade end gavn,« sagde Nigel Farage til The Daily Telegraph mandag.

»Nedlukninger virker ikke. Faktisk gør de mere skade end gavn,« sagde Nigel Farage til The Daily Telegraph mandag.

Matthew Childs

Udland
3. november 2020

Nigel Farage er blevet kaldt både en klovn og en værtshusprofet. Men han er i virkeligheden nok mere den politiske verdens udgave af Fugl Føniks. Hans enkeltsagsideer flammer op på den politiske himmel, men brænder så ud i egen rede.

Den 56-årige politiker, der ud over at promovere Donald Trump i nogen tid har været radiovært på radiostationen LBC (indtil han sammenlignede Black Lives Matter med Taleban), har gennem årene haft held til at sætte samfundsændrende dagsordner. En ikke uvæsentlig årsag til det forestående Brexit kan tilskrives hans mangeårige, ihærdige benarbejde i partiet UKIP.

Han dannede i 2019 The Brexit Party, der på rekordtid samlede næsten 150.000 betalende medlemmer, og en måned efter fik valgt 29 parlamentarikere ind i Europa-parlamentet. Så populært blev The Brexit Party, at det måske mest afgørende øjeblik i valgkampen i 2019 var, da Farage besluttede ikke at stille op i valgkredse, hvor hans popularitet kunne stå i vejen for Boris Johnsons vinderchancer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her