Leder

Hongkongbesøg udstiller Kofods værdibaserede udenrigspolitik som tom snak

Udenrigsminister Jeppe Kofods fornemme ord om en principfast og værdipolitisk udenrigspolitik blev hurtigt omdannet til tom snak, da demokratiforkæmperen Ted Hui fra Hongkong dukkede op. At Kofod ikke ville møde ham sender et tydeligt signal til Beijing om, at Danmark ikke vil gøre modstand i kampen om fremtiden
Udenrigsminister Jeppe Kofods flotte ord om menneskerettigheder er fuldstændig tom snak, efter at han og regeringen de seneste dage har gemt sig for demokratiforkæmperen og oppositionspolitikeren Ted Hui (i midten på billedet) fra Hongkong.

Udenrigsminister Jeppe Kofods flotte ord om menneskerettigheder er fuldstændig tom snak, efter at han og regeringen de seneste dage har gemt sig for demokratiforkæmperen og oppositionspolitikeren Ted Hui (i midten på billedet) fra Hongkong.

Anthony Wallace

Udland
5. december 2020

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) gør brug af meget stærke og principfaste udtryk, når han skal beskrive sine ambitioner for Danmark på den internationale scene. »Når Danmark går ud i verden, skal det være med slebne kanter og stenhård kerne. Som bornholmsk granit,« skrev han i en kronik i Politiken sidste år.

Og i september sagde Kofod til DR, at Danmark skal have »en markant, stærk og værdipolitisk« profil, som i højere grad skal fokusere på demokrati og menneskerettigheder.

Det er vigtigt for Danmark at være offensiv, »ellers er der andre, der kommer til at definere, hvilken verden vi kommer til at leve i«, sagde ministeren.

Interessante ord. Og noget nær fuldstændig tom snak, viser det sig nu, efter Kofod og regeringen de seneste dage har gemt sig for demokratiforkæmperen og oppositionspolitikeren Ted Hui fra Hongkong.

I en international opsigtsvækkende nyhed dukkede han pludselig op i Danmark, på flugt fra undertrykkelsen fra det kinesiske regime, som nu reelt har kvalt det demokratiske håb i den tidligere britiske kronkoloni.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Når det er omkostningsfrit har mange politikere bramfrie meninger. Hvis det koster handel og arbejdspladser så dukker man hovedet og bortforklarer.

Ole Svendsen, Gitte Loeyche, Arne Lund, Bjarne Andersen, Marie Vibe, Gert Romme og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Penge over principper, meeeen er Kina nu så meget værre end USA?

Marie-Christine Poncelet

Det er så omkomstingfri at fordømme, godt at journalister trods alt gøre os opmærksom på demokratiske problemer rundt omkring i verden, det må man sige selv om det er tit kun særlig områder i verden man gøre borger opmærksom på.
Jeg personligt som franskmænd / kvinde kunne tænker mig at Information gik lidt i dybt i hvad der forgår i Frankrig.
Kina, Rusland, Polen, Ungarn det vi vist alle enige om men hvad med andre sted hvor lidt efter lidt frihed s r ettighed bliver angrebet.

Gitte Loeyche, Anders Graae, John Andersen, Søren Bro, kjeld hougaard og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Louisa Bisgaard

Den nye national security lov i Hong Kong minder til forveksling om den danske Straffelov kapitel 12 om "Landsforræderi og andre forbrydelser mod statens selvstændighed og sikkerhed", så jeg forstår ikke? https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/976

Anders Graae, John Andersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

@Louisa
Korrekt, men, det vil være lidt hult/forklejnene ikke at medtage Hong Kongs historie samt de øvrige retstilstande og forskelle på samme i hhv. Hong Kong og Kina. Et land, to systemer får nu en prematur ende, alt sammen muliggjort via den lov. Ved at rydde al form for demokratisk opposition væk får KKP nu den dukke-regering i Hong kong de længe har ønsket.

Ole Svendsen, René Arestrup og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Hvis man ikke vil møde hongkongerne "officielt" er det vel ikke udelukket at nogen så at sige "tilfældigvis" kunne ses. Der er vel trods alt mange steder.man kunne risikere at brande ind i hinanden.
Især med lidt uofficiel vilje til dette.

”At Kofod ikke ville møde ham sender et tydeligt signal til Beijing om, at Danmark ikke vil gøre modstand i kampen om fremtiden.” ??? Som jeg forstår [kan være misforstået] var personen arresteret for optøjer i demokrati demonstrationer, og på fri fod medens han ventede på domstol forhandlinger. Indtil nu er der idømt mindre end et år fængsel for den type forseelser. [I Catalonien blev en rent politisk, demokratisk kamp for selvstændighed og demokrati taxeret til 17 år.] den unge mand vil til UK, god ide, der er ghettoer = Chinatowns.
Jeg er sikker på Peking ved at Danmark kæmper for at ANDRE skal leve i den fremtid som er VORES drøm: vi skyder og sulter folk rundt om i verden som ikke deler vores vilje.

Ikke først gang at svælget mellem ord og handling får bukserne ti at revne. Og det bliver ej heller sidste gang. Sådan må det jo gå når man sætter folk med tanke- og artikulationsbesvær til at bestyre jobbet. Ganske som med Anders Samuelsen og Søvndal.

Jeg forstår udmærket de politiske realiteter - og det opportunistiske fedtspilleri, der er en uklædelig del af ligningen. Det gør Jeppe Kofod formentlig også. Spørgsmålet er så hvorfor JK insisterer på at opføre sin maskerade? Han ved, lige så godt som alle mulige andre, at der er tale om værdipolitisk varm luft. Ord uden indhold. Ligegyldig støj.

Sørgeligt og super pinligt på Danmarks vegne, at Jeppe Kofoed stikker hovedet i busken på den måde.

Ellers en super god artikel, som tydeligt udstiller regeringens enorme hykleri.

Ifølge M. K. BHADRAKUMAR :
Merkel reagerede på et krav fra nogle i sit publikum om, at hun skulle presse på for en hårdere linje om krænkelser af menneskerettighederne i Kina. Merkel sagde sagde, ”Vi skal definere vores egne europæiske interesser, og dette inkluderer også fælles grund (med Kina) om udenrigspolitik, om økonomisk politik og digital politik og meget mere. Udfordringen i de næste år i forhold til Kina ligger i at finde en god balance mellem at kæmpe for vores værdier og vores interesser. ”
JK og DK kan naturligvis gå egne veje i forhold til EU, men skaber det mon ikke problemer og nytter det noget? Det er selvfølge nemt for Esben Kjær og Jens Christian Grøndahl at svinge fanen højt, det koster ikke dem noget.