Leder

Mitch McConnell ydmyger Trump – men det er der ingen grund til at juble over

Konflikten mellem præsident Trump og Det Republikanske Parti om forsvarsbudget og coronaredningspakke er ikke større, end at republikanerne stadig satser på at vinde det afgørende valg i Georgia om flertallet i det nye Senat på loyale Trumpvælgere. De tør ikke for alvor vende ham ryggen
Med senatsleder Mitch McConnells udmeldinger må Trump for første gang se sig slået af sine egne. Der er dog ikke tale om noget afgørende brud – republikanerne tør stadig ikke risikere at støde Trump-loyale vælgere fra sig.

Med senatsleder Mitch McConnells udmeldinger må Trump for første gang se sig slået af sine egne. Der er dog ikke tale om noget afgørende brud – republikanerne tør stadig ikke risikere at støde Trump-loyale vælgere fra sig.

Erin Scott

Udland
31. december 2020

Som om Donald Trump ikke er blevet ydmyget nok efter sit fejlslagne forsøg på at stjæle præsidentposten. Nu går hans ellers tro støtte, Senatets republikanske flertalsleder Mitch McConnell, direkte imod præsidenten og får sit parti til at stemme for at underkende det veto, som Trump kort før jul nedlagde mod USA’s forsvarsbudget.

Mere end hundrede republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus har allerede underkendt vetoet mandag. Derfor er det op til Senatet, om forsvarsbudgettet skal falde for Trumps veto. Med McConnells udmeldinger må Trump, der har nedlagt veto ni gange i sin præsidenttid, for første gang se sig slået af sine egne. Det kræver et flertal på to tredjedele at underkende præsidentens veto, og en afstemning i Senatet ventes i denne uge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

...Kan man snart få en Trump vaccine?