Leder

Den brede verdensoffentlighed gider ikke høre på Davos mere, den vil have handling

Til det årlige Davos-møde er verdens politisk-økonomiske beslutningstagere mestre i at sætte dagsordner, der handler om verdens store udfordringer, pakket ind i panderynkede appeller om global ansvarlighed og handling. Uden at der efterfølgende sker ret meget
Kom ned på jorden, Davos, siger Jørgen Steen Nielsen i denne leder. Her er daværende amerikansk præsident Donald Trump ved at lande i den schweiziske alpeby til World Economic Forum i januar 2020.

Kom ned på jorden, Davos, siger Jørgen Steen Nielsen i denne leder. Her er daværende amerikansk præsident Donald Trump ved at lande i den schweiziske alpeby til World Economic Forum i januar 2020.

Arnd Wiegmann

Udland
26. januar 2021

Selv finanssektorens og monopolkapitalismens hoforgan Financial Times er træt af Davos-folket. I en ætsende kommentar anklager avisens mangeårige kommentator Simon Kuper den økonomiske og politiske elites årlige møde på den schweiziske alpetop for altid at tage fejl.

»De fleste forudsigelser fra Davos er værdiløse,« skriver Kuper og opremser, hvordan spåmændene og -konerne hos World Economic Forum missede finanskrisen i 2008, Donald Trumps valg i 2016, coronapandemien i 2020 med mere.

»Uanset hvor utænkeligt det forekommer, så er den begivenhed, der med størst sandsynlighed indtræffer, det modsatte af, hvad der er konsensus om i Davos,« anfører kommentatoren med et spydigt citat fra økonomen Kenneth Rogoff.

Så hvis toppolitikerne, de multinationale CEO’er og den globale finanssektors chefer i virkeligheden mødes for at netværke og lave aftaler, hvorfor så spilde vores tid med at lege orakler med meget begrænset held?

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Davos handler om den ene procent af verdens rigeste's velbefindende og hvordan de kan vedblive med at være rige. Intet andet.

Kurt Nielsen, Steen Simonsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, jens christian jacobsen, Per Torbensen, Anne-Marie Krogsbøll og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Nej det er bestemt ikke fra Davos forandringens vind blæser fra.

Søren Kristensen

Står på en alpetop.