Leder

Indien vil vaccinere 300 millioner inden juli – nu vælter kritikken ned over myndighederne

Indien har taget landets egen vaccine i brug, før den er færdigtestet. Samtidig lyder det fra indiske ngo’er, at forsøgsdeltagere fra ekstremt fattige og udsatte områder er blevet ført bag lyset. Det sidste, verden har brug for, er en fejlslagen vaccine, der risikerer at erodere tilliden til vaccinationsprogrammer
Manish Kumar, en 34-årig rengøringsmedarbejder på et hospital i Delhi, blev i weekenden den første person i Indien til at blive vaccineret mod corona.

Manish Kumar, en 34-årig rengøringsmedarbejder på et hospital i Delhi, blev i weekenden den første person i Indien til at blive vaccineret mod corona.

Adnan Abidi

Udland
19. januar 2021

Manish Kumar blev i weekenden den første coronavaccinerede inder.

I andre lande har det første stik været en stor og nøje planlagt begivenhed. Men i Indien blev den 34-årige rengøringsmedarbejder på et hospital i Delhi landskendt ved lidt af et tilfælde. Han kom forrest i køen, fordi andre, der var udvalgt til at få den ære, ikke turde, har han udtalt til avisen The Hindu.

Det fremgår ikke af artiklen, hvilken frygt der fik de andre på listen til at takke nej. Men et kvalificeret bud på sammenhængen kunne være, at Manish Kumar blev vaccineret med Covaxin.

Den indiske regering har givet grønt lys til to vacciner. Den ene er den internationalt anvendte AstraZeneca-vaccine, mens Covaxin er udviklet i Indien. Sidstnævnte er resultatet af et samarbejde mellem regeringen og et indisk selskab, og den fik til manges overraskelse myndighedernes godkendelse for et par uger siden.

Det skete nemlig, selv om der endnu ikke forelå data for, hvor effektiv Covaxin er, og til trods for, at den ikke er færdigtestet. Siden er kritikken væltet ned over myndighederne og det ekspertpanel, der har stået for det videnskabelige opsyn undervejs.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Tiggere, når vi kritiserer skibsophugningsindustrien og voldtægtsforbrydere, som ikke retsforfølges af staten, samt statslige tyveknægte, der nu forsøger at franarre de fattige bønder deres eksistensgrundlag. Og nu, udvælger "forsøgs-grise" i egen fattig og analfabet befolkning, bare for at komme først, prestigemæssigt! ØV. Fortæl mig noget positivt om Indien!