Leder

Masseanholdelser på omkring 50 demokratiforkæmpere er enden på Hongkong

Hongkong anholder omkring 50 kendte demokratiaktivister og politikere og har endegyldigt indført et frygtregime, hvor det at kritisere staten er lig med statsundergravende virksomhed
Blandt de cirka 50 anholdte er kendte navne fra Hongkongs demokratibevægelse samt prodemokratiske polikere som her Lester Shum (i midten).

Blandt de cirka 50 anholdte er kendte navne fra Hongkongs demokratibevægelse samt prodemokratiske polikere som her Lester Shum (i midten).

Tyrone Siu

Udland
7. januar 2021

Hongkongs nationale sikkerhedslov ville kun blive anvendt mod et fåtal, garanterede byens politiske leder, Carrie Lam, i sommer. En løgn, der onsdag blev udstillet en gang for alle.

Under sikkerhedslovens beføjelser anholdt politiet først på dagen omkring 50 af demokratibevægelsens mest aktive medlemmer og kendte navne. Aktionen er den uden sammenligning største af sin slags, siden kommunistpartiet gennemtvang den omstridte lov med virkning fra den 30. juni 2020.

Disse anholdelser er det endelige slag mod et allerede vaklende fundament for forholdet mellem fastlandet og Hongkong.

Ideen om ’et land, to systemer’, der blev indført ved overdragelsen fra britisk til kinesisk styre i 1997, skulle have sikret borgerne i Hongkong deres levevis og rettigheder 50 år frem. I stedet har de nu fået kinesiske tilstande. Sikkerhedsloven har indført et regime, hvor det at kritisere staten er statsundergravende virksomhed. Politisk indflydelse er ikke længere noget, som hongkongborgere kan strides om via demokratiske kanaler, men alene en magtudøvelse, der delegeres fra Beijing.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det var de store skåltalers tid dengang overdragelsen af Hongkong , en overdragelse der skete i forbindelse med udløbet af kontrakten om Hongkong udløb og England skulle overdrage Homgkong tilbage til Kina.

Vidtløftige tosser stod for skåltalerne der med fine ord lovede demokrati ud i al fremtid for Hongkong og dets beboere, - for inderst inde må de have vidst at sådan så fremtiden ikke ud allerede dengang.

Opblæstheden minder om Amerikas ærefulde tilbagetrækning og fred med Vietnam i sin tid, - også her kunne man følge de vidtløftige skåltaler om fred skabt af Amerikansk velvilje, til trods for sandheden var; De blev smidt ud af Vietnam.

- En 40 år lang krig, først i det skjulte, og siden direkte involveret med over 500.000 mand i felten, var slut, uden nogenkunne forklare hvorfor krigen overhovedet var tabt, og hvorfor man lod sig involvere i krigen.

Den tåbelige forklaring gik på "domino-effekten", en "kommunistsyge" der tiltog fra midten af 1950erne, og som siden er blevet psykosemyte, i hele de amerikanske folk, som en evig frygt der aldrig er blevet behandlet.

Torben K L Jensen, Gitte Loeyche, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Graae, ingemaje lange, kjeld hougaard, Torben Arendal og Per Christensen anbefalede denne kommentar

PS: Alle lyserøde tanker om Taiwans forbliver som selvstændig enhed udenfor Kinas kontrol er lige så naivt som dem der troede på Hongkong fik lov og ret til et selvstændigt demokrati under overopsyn og i respekt fra det kinesiske kommunistparti.

Under revolutionen i Kina med formand Mao, flygtede regenten Chiang Kai-shek med sine tro fæller fra fastlandet(Kina) til den kinesiske ø Taiwan(Formosa) - som vi kender det i dag.

Kina har allerede kundgjort at øen Taiwan er en kinesisk - og i længden vil det kinesiske kommunist parti kræve øen under politisk kinesisk herredømme.

Et argument de uden tvivl vil benytte er, - at de ikke vil have nogen fremmed politisk magt med dens våben i deres baghave, - ganske som Amerika i sin tid gjorde i forbindelse med Cuba, og de russiske våben som befandt sig på Cubansk jord, og kun nogle hundrede kilometer fra det amerikanske fastland.

Kina er blevet en stormagt, og handler som sådan(Amerika, England, Frankrig m.fl.) og en stormagt handler i egen interesse og uden andre skal blande sig heri., eller bestemme om og over en kinesisk ø ud for fastlandet, - det skal kineserne nok selv bestemme og afgøre.

Torben K L Jensen, John Andersen, Anders Graae, Ete Forchhammer , kjeld hougaard, jens christian jacobsen, Jacob Nielsen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

Stater udviklets – ALLE – inkl. Kina og USA. Da Catalonien i demokratisk ordning ville være sig selv, blev lederne idømte op til 17 år fængsel. Kina har aldrig været ledet demokratisk, med en Confucius/legalist styreform – i dag forstået som meritokrati? Ser jeg mig omkring i staters udvikling – ingen dårlig styreform i en eller anden variant? Vestligt demokrati i USA variant var aldrig tænkt som ”folkestyre” men just som meritokrati. Som periodevis Malmøbo havde jeg ingen stemmeret. Jeg trøstede mig med at der var svært for mig at styre mit eget liv. At vide hvordan en hel nation skal styres? For ikke at tale om hvad der er bedst for alle andre nationer? Jeg er dybt imponeret og takler selv afsted så godt JEG nu kan. Med George Simenon: ”Jeg forsøger at forstå, men jeg dømmer ikke”

Peter Beck-Lauritzen

Lad Investeringsaftalen stå sin prøve; EU skal købe Huewei, det hele og overføre hele teknologien til EU, så denne teknologi trygt kan udrulles i hele EU! Det vil også afbalancere kinesernes opkøb i EU!
Så kan vi se om "lige børn leger bedst"?