Leder

Vi burde interessere os langt mere for den vold, flygtninge udsættes for i vores navn

Flygtninge og migranter bliver tæsket og mishandlet, inden de illegalt smides retur over EU’s ydre grænse. Det er forhold, som danskere og europæere stiltiende vælger at acceptere, mens de lader frontstaterne gøre det beskidte arbejde med at holde asylansøgere på afstand
Tusindvis af migranter og flygtninge venter på at blive registreret i en lejr i det nordlige Mytilene i Grækenland. Flygtninge og migranter bliver stuvet sammen i lejre i Grækenland blandt andet for at skræmme andre fra at forsøge at komme til Europa.

Tusindvis af migranter og flygtninge venter på at blive registreret i en lejr i det nordlige Mytilene i Grækenland. Flygtninge og migranter bliver stuvet sammen i lejre i Grækenland blandt andet for at skræmme andre fra at forsøge at komme til Europa.

Nik Oiko/Zuma/Ritzau Scanpix

Udland
8. februar 2021

Flygtninge og migranter tæskes med metalstænger, får brækket lemmer, piskes med pinde og får tvunget kæppe op i anus. Og de får frataget deres penge og ejendele, inden de afklædte smides ud af EU.

Den voldelige indsats for at beskytte EU’s ydre grænser bliver stadig mere brutal, ydmygende og systematisk. Det sker især i Kroatien, hvorfra de ovenstående eksempler leveret af humanitære organisationer stammer, men de såkaldte pushbacks finder også sted i andre EU-lande som Grækenland, Ungarn og Italien, hvor flygtninge og migranter presses ud af Europa, uden de har fået mulighed for at søge asyl.

Ofrene skal tælles i tusinder, og det sker med vores vidende.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vold mod sagesløs er uacceptabelt!

Men jeg nægter at tro på at EU eller noget EU-land har medvirket til, som et led i strategien om at holde flygtninge ude (dvs. reelt en skræmmekampagne), at der bevidst skal udøves vold mod sagesløse flygtninge. Noget andet er at der udøves nødvendig indgreb mod eksempelvis flygtninge/migranter der forsøger at bryde lovgivning som eksempelvis hindringer der er lagt i vejen for at disse personer uhindret kan vandre direkte ind i Europa. Der må man acceptere nogle blå mærker, hvis man er i ond tro.