Leder

Fængselsdom til Sarkozy vidner om et anløbent og indspist politisk system i Frankrig

Den nuværende præsident Macron risikerer at blive trukket med ned af dommen mod den tidligere præsident Sarkozy
Den 66-årige ekspræsident Nicolas Sarkozy har kaldt sagsanlægget mod ham for en fornærmelse mod hans intelligens.

Den 66-årige ekspræsident Nicolas Sarkozy har kaldt sagsanlægget mod ham for en fornærmelse mod hans intelligens.

Stephane Lemouton

Udland
4. marts 2021

Slam, Nicolas Sarkozy skal i fængsel! I al fald i teorien. Den dom, der mandag faldt over Frankrigs præsident fra 2007-2012 for »bestikkelse og indflydelseskøb«, er uden fortilfælde i den femte republiks historie og ryster nationen.

Som det venstredrejede onlinemedie Mediapart konkluderer: »Frankrig er et land, som er sygt af korruption, og de skandaleaffærer, som beviser det, holder et spejl op for os, hvis spejlbillede vi en dag må samle mod til at møde«.

Den 66-årige ekspræsident, der havde kaldt sagsanlægget for »en fornærmelse mod min intelligens«, tog imod dommen med bleg og fattet mine. Den var umisforståelig: Nicolas Sarkozy har spillet en »aktiv rolle« i at udforme en »korruptionspagt« med sin advokat og en højtstående dommer med henblik på at skaffe sig informationer om en sideløbende retsundersøgelse af politiske donationer. Domstolen fandt« alvorlige og sammenfaldende« beviser på, at de tre mænd havde konspireret om at bryde loven. Dommen blev prompte anket.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Hvorfor mon aldrig med et ord bliver nævnt i Information venstrefløjen s bevægelsen " les insoumis " hvis leder er Jean Luc Melenchon og andre mulige kanditater på venstrefløjen.
Hvilke interresse har man at reduceret den Politiske livet i Frankrig til Macron, Le Pen og højrefløjen.
Her synes jeg Information svigter sine læser.

Jean Thierry, Olaf Tehrani, Jørgen Tryggestad, Miklôs Tōtfalusi, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar