Leder

Et selvstændigt Grønland handler også om socialpolitik

Frihed og selvstændighed handler også om, at Grønland selv kan håndtere de problemer, der i årevis har smadret mange grønlandske børn og unges opvækst. Dem har den nye regering et svar til, som de kan holdes op på
Partiet Siumut holder valgfest i Kulturhuset Katuaq i Nuuk, tirsdag den 6 april 2021.

Partiet Siumut holder valgfest i Kulturhuset Katuaq i Nuuk, tirsdag den 6 april 2021.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Udland
21. april 2021

Mange, der har set filmen ’Kampen om Grønland’ på CPH:DOX sidste år, vil formentlig huske den studerende Paninnguaq Heilmann med de traditionelle grønlandske ansigtstatoveringer. Hun var en blandt fire unge, der kæmper for et bedre Grønland. Paninnguaq Heilmann er selv et symptom på det, alle ved, der er galt med børn og unges opvækstvilkår på Grønland, med to selvmordsforsøg inden for tre år bag sig.

Omsorgssvigt, misbrug, ulighed og rekordhøje selvmordsrater, som trods officielt anerkendte statistikker, politiske socialplaner og offentlig debat stadig er tabu blandt de enkelte grønlandske familier, mener de unge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her