Leder

Flygtninge tæskes med jernstænger, brændes med cigaretter og bides af hunde – i vores navn

Nye rapporter belyser den vold og tortur, som flygtninge og migranter udsættes for ved EU’s ydre grænse, inden de smides ud igen, og hvordan europæiske nationer stik imod alle love og konventioner samarbejder om at forhindre asylansøgere i at søge beskyttelse i Europa
Flygtninge og migranter ved den græske grænse. Ifølge to rapporter er det specielt i Grækenland, at flygtninge og migranter bliver udsat for vold for at presse dem ud af EU.

Flygtninge og migranter ved den græske grænse. Ifølge to rapporter er det specielt i Grækenland, at flygtninge og migranter bliver udsat for vold for at presse dem ud af EU.

Louisa Gouliamaki

Udland
19. maj 2021

»Jeg blev ved med at bønfalde dem om at stoppe.« Den anonyme mand havde sammen med andre flygtninge og migranter krydset EU’s ydre grænse og befandt sig i Kroatien, da politibetjente stoppede dem og kort efter begyndte at tæske dem en efter en. »De sparkede mig og slog mig med jernstænger,« fortæller manden, der også blev ramt i nakken af en geværkolbe. »Jeg kunne ikke forstå, hvorfor det skete. Mit hoved var overdækket med blod.«

Betjentene holdt ham nede og skar ham flere gange i hånden med en kniv. Det var den sidste pinsel, inden han sammen med resten af gruppen blev smidt ud af EU og over grænsen til Bosnien.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det humanistiske Vesten er degenereret i takt med populismens udbredelse.

Hvis vi nogensinde håbede på at være forbillede for demokrati og medmenneskelighed overfor andre lande, er realiteten nu, at vi minder til forveksling om de lande, vi kritiserer for at overtræde Menneskerettighederne.

John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Issa Chaaban, Jette Steensen, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Olaf Tehrani, Christel Gruner-Olesen, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Frederikke Nielsen, Marianne Jespersen, Gitte Loeyche, Arne Albatros Olsen, Henriette Bøhne, Christian Mondrup, Gert Romme, Ole Frank, Marianne Stockmarr og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis man da ellers tør, kan man jo se et billede af, hvordan en flygtning er blevet tæsket her:

https://politiken.dk/udland/art8209145/%C2%BBMit-hoved-bl%C3%B8dte-og-de...

John Andersen, Olaf Tehrani, Gitte Loeyche, Gert Romme, Marianne Stockmarr og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Atilla Thcengiz

Ja, det er da helt utroligt at grækerne så åbenlyst forsøger at dræbe arabere på flugt fra de rædsler som Vestens ultra-liberale korsriddere har påført Det Nære Vest-Asien. Ikke nok med det: de overtræder Lausanne aftalen ved at militarisere de ægæiske øer utrolig tæt på Lille Asien, udvider en vis US-base i Vest Thrakien - hjem for etniske tyrkere hvis sikkerhed er sikret til gengæld for eksistensen af den Græsk-Ortodoks Kirke i Istanbul, udvidelse af US basen i Kreta og SORT snak ift. tyrkernes ligestilling i Cypern. Nej, det går ikke. I går var det England/Frankrig og i dag synes det at være US/EU. Første gang, lige efter den første verdenskrig, var det en kæmpe tragedie. Lad os nu se om Karl Marx vil få ret: en TRAGEDIEKOMEDIE.

Gert Romme, Ole Frank, t. helleskov og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Atila Thcengiz
Jamen burde Tyrkiets grænse så ikke foreløbig ligge lige uden for Wien? Der nåede osmannerne jo til i 1683.
?

Hvad gør man egentlig som borger, når medierne og visse politikere ligefrem dokumenterer ansvarlige myndigheders overgreb og EU-landes ret åbne ulovligheder i forhold til konventioner, når offentligheden og politikerne slet ikke reagerer.

For det er jo det, der er tale om i denne sag.

Vi bor lige ovenover den smukke grænseflod Una, der danner statsgrænsen mellem Bosnien og Kroatien, og det er her, disse ulovligheder finder sted.

Inge Lehmann, Marianne Jespersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@ Gert Romme
Du spørger, hvad du kan gøre?
A. Du kan læse Schengen-konventionen, som de involverede lande vistnok har tlsluttet sig, hvor der i kap. 2, Art. 3, stk 2 står: '.. De kontraherende parter forpligter sig til at indføre sanktioner mod uautoriseret passage af de ydre grænser uden for grænseovergangsstederne og uden for åbningstiden.'
Så den 'uautoriserede passage' der foregår, skal landene gribe ind overfor, hvis de har tilsluttet sig denne konvention. Men næppe som beskrevet. Derffor
B. Du bor åbenbart i nærheden, så kan man ikke gøre noget - dér?

@ Jens Christian Jacobsen,

Tak for din kommentar. Ingen af de berørte lande er Schingen-lande, men det ene håber på at blive det.

Det løser dog fortsat ikke problemet. Problemet med ulovlig magtanvendelse (vikelig grov vold) inden de bliver tæsket tilbage over grænsen, er dokumenteret. Men EU og FN reagerer overhovedet ijje.