Leder

Den spanske protestbølge fremstår nu blot som en lille krusning på vandoverfladen

Pablo Iglesias, der som stifter af Podemos førte an i den politiske protestbølge, som skyllede ind over Spanien, trækker sig nu helt fra politik. Han efterlader et rådvildt Podemos, der har ringe opbakning, og protestbølgen fremstår nu blot som en lille krusning på vandoverfladen
Stifteren af Podemos, Pablo Iglesias, opgiver sin politiske karriere og trækker sig fra alle poster. Det sker, efter det ikke lykkedes ham at forhindre højrefløjens jordskredssejr ved tirsdagens regionalvalg i Madrid

Stifteren af Podemos, Pablo Iglesias, opgiver sin politiske karriere og trækker sig fra alle poster. Det sker, efter det ikke lykkedes ham at forhindre højrefløjens jordskredssejr ved tirsdagens regionalvalg i Madrid

Udland
6. maj 2021

Pablo Iglesias, grundlæggeren af venstrefløjspartiet Podemos, stod med sin karakteristiske hestehale på toppen af den protestbølge, der i starten af sidste årti skyllede ind over spansk politik.

Men den 42-årige, der blev anset som en nytænkende politisk komet, som inspirerede store dele af den yderste venstrefløj flere steder i Europa, meddeler nu, at han helt opgiver sin politiske karriere og trækker sig fra alle poster. Det sker, efter det ikke lykkedes ham at forhindre højrefløjens jordskredssejr ved tirsdagens regionalvalg i Madrid.

»Vi har fejlet,« sagde han, og tog konsekvensen: »Jeg forlader al partipolitik.«

Iglesias havde for få uger siden forladt sin post som Spaniens vicestatsminister for at koncentrere sig om at være sit partis kandidat ved lokalvalget med det udtrykte mål at holde højrefløjen stangen.

Men det lykkedes ikke. Så langt fra.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her