Leder

Kontroversielt forslag skrottes. Men den svenske regeringskrise er langt fra løst

I princippet er vejen nu banet for, at Stefan Löfven kan danne regering på ny, få dage efter at han som den første svenske statsminister nogensinde blev væltet ved en mistillidsafstemning. Men kun i princippet
Foreløbig har Stefan Löfven til på mandag til at afgøre, om han vil udskrive valg eller lade Riksdagens formand indlede forhandlinger om en ny regeringsdannelse. Bøjer hverken Sabuni eller Lööf sig, styrer vores naboland mod politisk ustabilitet.

Foreløbig har Stefan Löfven til på mandag til at afgøre, om han vil udskrive valg eller lade Riksdagens formand indlede forhandlinger om en ny regeringsdannelse. Bøjer hverken Sabuni eller Lööf sig, styrer vores naboland mod politisk ustabilitet.

TT News Agency

Udland
25. juni 2021

Umiddelbart kunne man tro, at den svenske regeringskrise nu var på vej mod en løsning.

Onsdag trak Centerpartiets formand, Annie Lööf, det forslag om liberalisering af huslejefastsættelsen i nybyggeri, som tidligere på ugen fik Vänsterpartiet til at gå sammen med højrefløjen om at vælte regeringen.

Og dermed er vejen i princippet banet for, at socialdemokraten Stefan Löfven kan danne regering på ny, få dage efter at han som den første svenske statsminister nogensinde måtte lide den tort at tabe en mistillidsafstemning i Riksdagen.

Med huslejeforslaget af vejen vil Vänsterpartiet efter alt at dømme ikke modsætte sig, og så er der ikke længere noget flertal imod Löfvens mindretalsregering bestående af Socialdemokraterna og Miljöpartiet.

Men det er kun i princippet. For som den parlamentariske situation ser ud nu, ville regeringen blive så handlingslammet, at Löfven i realiteten ikke har andre muligheder end at udskrive nyvalg.

I forvejen var der tale om en historisk svag regering, der kun havde magten, fordi de borgerlige ikke ønskede at gøre sig afhængige af det højrepopulistiske Sverigedemokraterna.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her