Leder

Orbán leverer med ny lov endnu et angreb på LGBT+-personer i Ungarn

Tirsdag blev endnu en lov, der svækker rettighederne for Ungarns LGBT+-personer, vedtaget. Og EU’s magtesløshed over for Viktor Orbáns regering blev endnu en gang udstillet
Tirsdag vedtog det ungarnske parlament et forbud mod materiale, som promoverer homoseksualitet eller kønsskifte over for børn under 18 år »i reklamer, i undervisning og i alt medieindhold«.

Tirsdag vedtog det ungarnske parlament et forbud mod materiale, som promoverer homoseksualitet eller kønsskifte over for børn under 18 år »i reklamer, i undervisning og i alt medieindhold«.

Filip Singer

Udland
17. juni 2021

Viktor Orbán lavede en lille – i mangel af et bedre ord – genistreg forud for afstemningen om en lov, der tirsdag blev vedtaget i det ungarske parlament: Han puljede en række anti-LGBT+-tiltag under en lovpakke imod pædofili, så oppositionen vanskeligt kunne stemme imod. For der er valg i Ungarn næste år, og hvem vil stemme på et parti, der ikke er imod pædofili? At det så også gav mulighed for at lufte det gamle skræmmebillede af homoseksuelle som pædofile, var en tilsigtet bonus.

Venstrefløjen boykottede afstemningen, så med stemmerne 157 for, og kun ét uafhængigt medlem imod, vedtog parlamentet et forbud mod materiale, som promoverer homoseksualitet eller kønsskifte over for børn under 18 år »i reklamer, i undervisning og i alt medieindhold«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Anna von Sperling

Fordømmelse af Viktor Orbán er utilstrækkelig, skriver du.

Det trist, for det er det eneste vi kan gøre.

EU har lige nøjagtigt ingen traktatfæstede beføjelser til at gribe ind overfor ungarsk lovgivning på dette område.
Synes du, at EU skal gives disse beføjelser ??
Mon der ville være flertal herfor i Danmark ??
O g hvad med de resterende 25 lande ??

Hvis EU skal have en fremtid på langt sigt, bliver EU nødt til at blive langt mere beslutningsdygtige, end man er nu.

Derfor tror jeg, at man, på sigt, kan gennemføre en frivillig ordning, hvor de lande, der kan og vil gå videre, kan gøre det, Medens de øvrige lande bare kan fortsætte på samme måde som nu. - Altså et EU i flere hastigheder.

Det er da klart, at Danmark sammen med Østrig, Poland, Ungarn og måske Slovenien vil stritte imod. Men jeg tror faktisk, at de fleste andre EU-lande gerne vil høre til i toppen af EU.

David Zennaro, Daniel Joelsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Efter at Østrigs indenrigsminister udtalte sig forleden dag, står det nu helt klart, at Danmarks forsøg på at placerer alle flygtninge og asylanter i lejre i Afrika, er foregået i et kordineret samarbejde med Østrig, Slovakiet, Poland og Ungarn.

Til gengæld står det ikke klart, hvem der kom med ideen. Men - altså, Danmark er her kommet i "fornemt" selskab med andre EU-modstandere og skabsfascister.

David Zennaro, Daniel Joelsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Og her på sporet lykkes det med at manøvrere sig forbi om hvad det handlede om i Anna von Sperlings artikel om Urbáns og hans regerings homofobiske angreb på LGBT. Det er også homofobiskt med at gøre LGBT personer usynlige.

Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvad skal der nu være galt med dekadence?

Daniel Joelsen

Hvad med de fængslede Catalanske politikere i Spanien? I denne uge var der en kæmpe demonstration af folk i Madrid, imod at frigive dem!

Hvad med Danmarks spionage mod andre EU borgere til fordel for NSA?

Hvad med EU’s egen grænsepolitik mod afrikanske flygtninge der drukner i hundredtal hvert år?

Hvis EU skal straffe alle de lande der ikke føjer sig eller går deres vej, så er der ingen samarbejde eller meget få stater til at føre fanen. I hvert fald lyder det falsk og hult i mine ører ved sammeligning med andre ulykker.

Orban er de liberales prygelknabe, men han er ungarernes valg, og det må EU acceptere. De må vente til næste valg, hvor disse love forhåbentlig ændres når andre folk kommer til.

Daniel Joelsen

@Nike hvis du med fuld ret gerne vil skubbe diskussionen i den rigtige retning, går det ikke at kalde de andre for homofobe. Folk tænker ud af posen, og ofte kommer diskussionerne her i spalterne vidt omkring.