Leder

Det grønne håb falmer i tysk politik, efter Annalena Baerbock er fanget i plagiatskandale

Glemte biindtægter, et pimpet CV og nu en plagiatskandale: Med kanslerkandidat Annalena Baerbocks seneste affære er De Grønne selv skyld i, at valgkampen ikke handler om politisk indhold og grøn omstilling. Det er den egentlige skandale
De Grønnes kanslerkandidat Annalena Baerbocks nye politiske selvbiografi består af en del plagiat.

De Grønnes kanslerkandidat Annalena Baerbocks nye politiske selvbiografi består af en del plagiat.

ANNEGRET HILSE

Udland
3. juli 2021

»I Amsterdam er der planlagt et 130 meter højt træhus, i Chicago et 228 meter højt og i Tokyo et op til 350 meters højde.«

Det er netop nu en af de mest omdiskuterede sætninger i Tyskland. Den står nemlig i den middelmådige politiske selvbiografi Nu! Hvordan vi fornyer vores land, som De Grønnes kanslerkandidat Annalena Baerbock netop har smidt ind i valgkampen i et forsøg på at skabe fokus på sig selv og noget så kedeligt som politisk indhold, grøn omstilling og sociale visioner.

Der er bare et problem: Ovenstående passage stod oprindeligt at læse i Der Spiegel, og den er langtfra ene om at være copy-pastet direkte ind i bogen. Også længere og mere holdningsprægede passager er neglet fra forskellige kilder, som godt nok er frit tilgængelige på nettet, men som ikke er angivet som kilder af Baerbock (eller hendes ghostwriter).

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kasper Pedersen

Hvor er det bare trist, at den grønne dagsorden overskygges af De Grønnes dårlige valg af leder - Verden (og Tyskland) er fyldt med talentfulde kvindelige politikere, se bare på den danske venstrefløj især Enhedslisten.
Annalena virker bare ubegavet, der må være større talenter end hende i Tyskland.
Jeg er altså ikke være tryg med hende som leder af EU.

Erik Karlsen

Kasper,
Annalena Baerbock er nu ganske begavet, men lig i lasten - også de ikke- juridiske som her - har aldrig været fremmende for politiske karrierer.
Hendes medforperson hos BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN, Robert Habeck, ville måske have været en mere oplagt kanslerkandidat. Ud fra et dansk perspektiv også af sproglige hensyn.

Jørgen Mathiasen

Der er fejl, som især Annalena Baerbock må tage ansvaret for, men der er også andre faktorer, som er bestemmende for den øjeblikkelige tendens i tysk politik.

Inden man lade sig overmande af hakkelse fra døgnets rejsestald, dvs. journalistik, skal man holde sig klart, at De Grønne aktuelt står til 20% af stemmerne - den næsthøjeste stemmeandel. Det kan man ser her:
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/wahlkampf-interview-faas-1...
hvor der er også er en analyse af valgkampen indtil nu.

De Grønnes styrke er ikke Baerbock, det er partiprogrammet. Den grønne omstilling er nødvendig, og kan man få 20-25% til det, er det er rigtigt godt resultat. Resten er mere optaget af, hvordan de kan undgå en omstilling.

"Verden (og Tyskland) er fyldt med talentfulde kvindelige politikere, se bare på den danske venstrefløj især Enhedslisten."

Verden er fyldt med reaktionære mennesker, som er kulturelt primede til at bedrage og skære hjørner mhp. at kapitalisere deres persona. Og naturligvis stiger raten jo mere magtfulde og karriereorienterede, disse mennesker er - hvormed der opstår en overrepræsentation af forråede og opportunistiske personager i det politiske parnas.

Problemet er strukturelt. Det har meget lidt med det enkelte menneskes integritet at gøre, thi denne er notorisk udsat.

Kurt Wissendorf Møller, lars pedersen og Karen Marie Rasmussen anbefalede denne kommentar